Nezabudni podporiť zdieľaním alebo tlačidlom páči sa mi to.

Zdieľaj tento recept s priateľmi:

Použi sociálne siete alebo si skopíruj tento odkaz

Ingrediencie

Kalkulačka porcií
1 pohár ryža
1 ks šalotka
1 strúčik cesnak
5 ks šampiňón
1-2 PL olivový olej
podľa chuti špenát
cícer sterilizovaný
štipka harísa
soľ
čierne korenie
podľa chuti bylinky
Cícerove rizoto so špenátom a hubami

Cícerove rizoto so špenátom a hubami

Vlastnosti:
  • Vegetarián
Preferencie:

    Skúsila si už niekedy pripraviť cícer na spôsob rizota?

    • 45
    • Porcií 4
    • Stredný

    Ingrediencie

    Príprava

    Zdieľať

    Dnes si so mnou môžeš vyskúšať uvariť cícerové rizoto s čerstvým špenátom a hubami. Netradične do receptu pridáme korenie s názvom harísa. Ide o ostrejšiu zmes korenia, ktorá sa dá použiť všade v jedlách, kde sa u nás bežne používa chilli. Jedlu dodá lahodnú chuť a arómu.

    TIP: Hnedá ryža je zdravšia. Obsahuje vyšší podiel vlákniny, minerálov a vitamínov. Zlepšuje trávenie. Ak sa chceš stravovať zdravšie, vymeň bielu ryžu za hnedú 🙂

    Kroky

    1
    Hotovo

    Na hlbokej panvici si na olivovom oleji chvíľku osmaž 1 pohár ryže. Hneď nato ryžu zalej cca 2 pohármi vody, pridaj štipku soli, čierneho korenia a štipku korenia harísa. Var dovtedy, kým ryža nezmäkne.

    2
    Hotovo

    Šampiňóny umy a nakrájaj na plátky.

    3
    Hotovo

    Na panvici si nechaj rozohriať olivový olej. Osmaž na ňom nakrájanú šalotku a pridaj huby. Celé to opekaj zhruba 7 minút.

    4
    Hotovo

    Špenát opláchni, nechaj odkvapkať a pridaj k hubám. Zľahka ho osoľ a okoreň.

    5
    Hotovo

    Ak máš ryžu uvarenú, hubovo-špenátovú zmes zmiešaj s ryžou a nezabudni pridať pol pohára cíceru. Rizoto var ešte 5 minút. Potom ho z ohňa odstav, pridaj pretlačený cesnak, rizoto premiešaj a servíruj s čerstvými bylinkami.

    Anna

    Ahojte, volám sa Anna a mám 30 rokov. Som veľmi rada, že môžem byť prostredníctvom mojich receptov súčasťou Akadémie krásy a RECEPTOV na chudnutie. Chcem vám ukázať, že sa dá variť nie len zdravo, ale aj chutne. Riadim sa príslovím: Si to, čo ješ. Verím, že veľa druhov ovocia, zeleniny či bylín má v sebe liečivú silu, čo najlepšie poznali naše staré mamy. Škoda, že v tomto modernom svete na to často zabúdame.

    predchádzajúci
    Vajíčko pečené v avokáde a miešané vajíčka s avokádom a bylinkami
    ďalší
    Plnené paradajky so syrom a olivami
    predchádzajúci
    Vajíčko pečené v avokáde a miešané vajíčka s avokádom a bylinkami
    ďalší
    Plnené paradajky so syrom a olivami

    Napíš, čo si myslíš o tomto RECEPTE