Nezabudni podporiť zdieľaním alebo tlačidlom páči sa mi to.

Zdieľaj tento recept s priateľmi:

Použi sociálne siete alebo si skopíruj tento odkaz

Ingrediencie

Kalkulačka porcií
Tortilla
250 g špaldová múka hladká
180 ml horúca voda nie vriaca
3 PL olivový olej
3 ČL soľ
Cuketový dip
2 ks cuketa menšie, očistené, nakrájané
1 PL citrónová šťava
50 g kešu orechy namočené vo vode počas noci
podľa chuti soľ
podľa chuti cesnak
podľa chuti chilli
podľa chuti kurkuma
podľa chuti červená paprika
Domáce chipsy z tortilly s cuketovým dipom

Domáce chipsy z tortilly s cuketovým dipom

Vlastnosti:
  • Vegetarián
Preferencie:

    Máš rada tortillu? Čo tak  pripraviť si ju doma?

    • 45 minút
    • Porcií 6
    • Stredný

    Ingrediencie

    • Tortilla

    • Cuketový dip

    Príprava

    Zdieľať

    Mám pre teba skvelý recept! Z tejto tortilly si pripravíme chutné chipsy aj skvelý dip z cukety a kešu orieškov.

    Tak a už len sa pustiť do namáčania tortillových chipsov do hotového dipu. Dúfam, že ti bude chutiť!

    Kroky

    1
    Hotovo

    Všetky suroviny spolu zamiešaj a vypracuj hladké cesto. Daj ale pozor, aby si sa nepopálila. Po vypracovaní nechaj cesto 10 minút odpočinúť. Potom ho už len rozdeľ na 4 časti a vyvaľkaj z neho tenké placky. Tie opeč z každej strany na suchej rozohriatej panvici. Otáčaj vtedy, keď sa vytvoria vzduchové bubliny. Takto vytvorené placky môžeš plniť mäsom a zeleninkou, my však ideme vytvoriť chrumkavé trojuholníky k dipu.

    2
    Hotovo

    Hotovú placku nakrájaj na trojuholníčky, potri z oboch strán olivovým olejom (môže byť aj ochutený napr. s chilli), naukladaj na plech na pečenie (nezabudni naň dať papier na pečenie), osoľ a okoreň korením podľa vlastnej chuti. Daj piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 7 minút.

    3
    Hotovo

    Cuketový dip

    Úplne jednoduchá príprava. Do mixéra daj všetky hore uvedené suroviny a poriadne ich rozmixuj.

    Anna

    Ahojte, volám sa Anna a mám 30 rokov. Som veľmi rada, že môžem byť prostredníctvom mojich receptov súčasťou Akadémie krásy a RECEPTOV na chudnutie. Chcem vám ukázať, že sa dá variť nie len zdravo, ale aj chutne. Riadim sa príslovím: Si to, čo ješ. Verím, že veľa druhov ovocia, zeleniny či bylín má v sebe liečivú silu, čo najlepšie poznali naše staré mamy. Škoda, že v tomto modernom svete na to často zabúdame.

    predchádzajúci
    Grilované baklažánové jednohubky so syrom feta a cherry paradajkami
    ďalší
    Špagety a la puttanesca
    predchádzajúci
    Grilované baklažánové jednohubky so syrom feta a cherry paradajkami
    ďalší
    Špagety a la puttanesca

    Napíš, čo si myslíš o tomto RECEPTE