Nezabudni podporiť zdieľaním alebo tlačidlom páči sa mi to.

Zdieľaj tento recept s priateľmi:

Použi sociálne siete alebo si skopíruj tento odkaz

Ingrediencie

230 g maslo Izbovej teploty
60 g kakao
1 PL espresso horúce
300 g kokosový cukor
200 ml kyslá smotana
1 ČL vanilkový extrakt
2 vajce
250 g špaldová múka
1 ČL jedlá sóda
1/2 ČL morská soľ
Na polevu
100 g čokoláda nad 80 %
70 g maslo nakrájané na kocky
1 PL včelí med
1/2 ČL škorica
hrsť lieskové orechy nasekané orechy na ozdobu
Extra kakaová chutná bábovka s čokoládovou polevou a ovocím

Extra kakaová chutná bábovka s čokoládovou polevou a ovocím

Vlastnosti:
  • Vegetarián

Rozhodla som sa ti predstaviť tento chutný koláčik. Určite by som klamala, keby som povedala, že je diétny, ale i napriek tomu verím, že ho vyskúšaš. Vyzerá naozaj úžasne a tak aj chutí.

  • Stredný

Ingrediencie

  • Na polevu

Príprava

Zdieľať

Kroky

1
Hotovo

Rúru si zapni na 180 stupňov a nechaj rozohriať. Bábovkovú formu vymaž maslom a vysyp múkou.

2
Hotovo

Maslo nechaj rozpustiť v malom hrnci, pridaj kakao a miešaj dovtedy, kým nebude zmes hladká.

3
Hotovo

Pridaj horúcu kávu a odstav hrniec zo sporáku.

4
Hotovo

Ešte horúcu zmes nalej do misy od mixéra pridaj cukor, pochúťkovú kyslú smotanu, vanilkový extrakt a vajíčka. Zapni šľahač a vyšľahaj celú zmes dohladka.

5
Hotovo

V druhej miske si preosej múku, k nej pridaj soľ a jedlú sódu. Túto zmes pridaj do kakaovej a vyšľahaj až kým sa obe krásne spoja.

6
Hotovo

Vzniknuté cesto nalej do pripravenej formy a peč cca. 45 minút. Hotové cesto bude pevné a jemne odtiahnuté od okrajov formy.

7
Hotovo

Ak bude bábovka upečená, nechaj ju 20 minút vychladiť vo forme a potom ju preklop a opatrne z formy vyber.

8
Hotovo

POLEVA

Do malého hrnčeka nalám čokoládu a pridaj maslo, med a škoricu. Daj na sporák na veľmi slabý plameň a miešaj, kým nevznikne hladká zmes.

9
Hotovo

Polevu vylej na vychladenú bábovku, ozdob ovocím a orieškami.

Anna

Ahojte, volám sa Anna a mám 30 rokov. Som veľmi rada, že môžem byť prostredníctvom mojich receptov súčasťou Akadémie krásy a RECEPTOV na chudnutie. Chcem vám ukázať, že sa dá variť nie len zdravo, ale aj chutne. Riadim sa príslovím: Si to, čo ješ. Verím, že veľa druhov ovocia, zeleniny či bylín má v sebe liečivú silu, čo najlepšie poznali naše staré mamy. Škoda, že v tomto modernom svete na to často zabúdame.

predchádzajúci
Halušky zo špenátu a medvedieho cesnaku s bryndzou
ďalší
Karfiol pečený vcelku na dva spôsoby
predchádzajúci
Halušky zo špenátu a medvedieho cesnaku s bryndzou
ďalší
Karfiol pečený vcelku na dva spôsoby

Napíš, čo si myslíš o tomto RECEPTE