Nezabudni podporiť zdieľaním alebo tlačidlom páči sa mi to.

Zdieľaj tento recept s priateľmi:

Použi sociálne siete alebo si skopíruj tento odkaz

Ingrediencie

Kalkulačka porcií
6 ks figy
150 g kozí syr mäkký
3 plátky prosciutto nakrájané pozdĺžne a na polovicu
6 stoniek rozmarín čerstvý
4 PL olivový olej
6 ČL včelí med
3 štipky soľ
3 štipky čierne korenie mleté
1 hrsť žerucha čerstvá
Figy s kozím syrom v prosciutte

Figy s kozím syrom v prosciutte

Preferencie:

    Kto ma rád figy, určite vie, že obsahujú látky, napomáhajúce telu udržiavať stabilnú hladinu cukru v krvi. 

    • 30 minút
    • Porcií 4
    • Stredný

    Ingrediencie

    Príprava

    Zdieľať

    Po ich konzumácií dochádza k zníženiu pocitu hladu. V dôsledku toho nebudeš mať chuť na sladké. Okrem toho majú tiež nízky glykemický index.

    Dnes si ich naplníme a upečieme. Verím, že sa ti recept bude páčiť.

    Kroky

    1
    Hotovo

    Rúru si predhrej na 190 stupňov. Figy zvrchu prerež do kríža ako vidíš na obrázku. Do každej figy daj 2-3 lyžičky kozieho syra. Každú jednu figu obal do prosciutta a daj na pekáč, alebo do zapekacej misy.

    2
    Hotovo

    Tie následne osoľ, okoreň a pokvapkaj olivovým olejom. Na každú figu polož stonku čerstvého rozmarínu.

    3
    Hotovo

    Peč maximálne 25 minút. Pred podávaním pokvapkaj figy medom a posyp posekanou žeruchou.

    Anna

    Ahojte, volám sa Anna a mám 30 rokov. Som veľmi rada, že môžem byť prostredníctvom mojich receptov súčasťou Akadémie krásy a RECEPTOV na chudnutie. Chcem vám ukázať, že sa dá variť nie len zdravo, ale aj chutne. Riadim sa príslovím: Si to, čo ješ. Verím, že veľa druhov ovocia, zeleniny či bylín má v sebe liečivú silu, čo najlepšie poznali naše staré mamy. Škoda, že v tomto modernom svete na to často zabúdame.

    predchádzajúci
    Špagety a la puttanesca
    ďalší
    Svieže bazalkovo-citrónové pesto hotové za minútku!
    predchádzajúci
    Špagety a la puttanesca
    ďalší
    Svieže bazalkovo-citrónové pesto hotové za minútku!

    Napíš, čo si myslíš o tomto RECEPTE