Nezabudni podporiť zdieľaním alebo tlačidlom páči sa mi to.
Krémová cibuľová polievka

Krémová cibuľová polievka

Preferencie:

    Snáď ani nepoznám polievku ktorej chuť sa tak zmení pri varení ako pri tejto cibuľovej.

    • 30 minút
    • Porcií 4
    • Stredný

    Ingrediencie

    Príprava

    Zdieľať

    Ak by mi ju niekto uvaril a nepovedal, že je cibuľová, určite by som na to neprišla. Na túto polievku ti netreba žiadnu extra zeleninu, ale len obyčajnú cibuľu. Vedela by som ti o tom písať, ale ja si myslím, že kým ju doma neuvaríš, nezistíš aká v skutočnosti je. Za mňa ale poviem, že je výborná a hlavne veľmi zdravá. Verím, že by si nedokázala zjesť toľko cibule v takom množstve, ako ti ponúka táto polievočka. Je tak obľúbená, že ju robievame doma veľmi často. Odporúčam ti ju vyskúšať!

    Kroky

    1
    Hotovo

    Očisti si cibuľku a petržlen. Cibuľu pokrájaj na väčšie kusy. Petržlen na 1 cm kolieska.

    2
    Hotovo

    Do hrnca daj slnečnicový olej a nechaj ho rozohriať.

    3
    Hotovo

    Pridaj cibuľu s petržlenom a všetko spolu orestuj. Nepridávaj žiadnu vodu až po dobu, kým cibuľa nebude mať zlatohnedú farbu. Je to veľmi dôležité, pretože vtedy má polievka naozaj tú správnu chuť.

    4
    Hotovo

    Ak je cibuľa hotová, pridaj do hrnca vriacu vodu, soľ, sušený cesnak a čierne korenie.

    5
    Hotovo

    Voda by mala prekrývať všetku cibuľu. Teraz už len čakať. Celú polievku var ešte 15-20 minút.

    6
    Hotovo

    Ak máš hotovo, hrniec daj preč zo šporáka a do polievky vlej smotanu na varenie. Vezmi ponorný mixér a celú polievku krásne rozmixuj. Mlieko pridávam len vtedy, keď sa mi zdá, že je polievka veľmi hustá. Veľmi záleží na tom, koľko vody pridávaš ku cibuli. Ak tá tvoja bude tak akurát, mlieko vynechaj. Znova daj na sporák hrniec. Polievku nechaj ešte raz prejsť varom, ochutnaj a poprípade dochuť soľou a korením.

    Anna

    Ahojte, volám sa Anna a mám 30 rokov. Som veľmi rada, že môžem byť prostredníctvom mojich receptov súčasťou Akadémie krásy a RECEPTOV na chudnutie. Chcem vám ukázať, že sa dá variť nie len zdravo, ale aj chutne. Riadim sa príslovím: Si to, čo ješ. Verím, že veľa druhov ovocia, zeleniny či bylín má v sebe liečivú silu, čo najlepšie poznali naše staré mamy. Škoda, že v tomto modernom svete na to často zabúdame.

    predchádzajúci
    Šťavnaté šampiňóny so zemiakmi
    ďalší
    Zelené smoothie na detoxikáciu a štart chudnutia!
    predchádzajúci
    Šťavnaté šampiňóny so zemiakmi
    ďalší
    Zelené smoothie na detoxikáciu a štart chudnutia!

    Napíš, čo si myslíš o tomto RECEPTE