Nezabudni podporiť zdieľaním alebo tlačidlom páči sa mi to.

Zdieľaj tento recept s priateľmi:

Použi sociálne siete alebo si skopíruj tento odkaz

Ingrediencie

Kalkulačka porcií
Na základ
1 hrnček datle
1/2 hrnčeka mandle
1 PL kokosový olej
Na karamel
1 hrnček datle
1/2 PL kokosový olej
1 ½ PL Tahini Dark sezamová pasta z nelúpaného sezamu, zoženieš na internete, cena je okolo 4Eur
1/2 hrnčeka javorový sirup podľa chuti
1 hrnček kešu orechy nechať namočené jednu hodinu vo vode a potom opláchnuť
1/3 hrnčeka voda
Na čokoládovú polevu
1/4 hrnčeka kokosový olej
1/4 hrnčeka javorový sirup
1/4 hrnčeka kakao raw prášok
Nepečené karamelové rezy bez cukru

Nepečené karamelové rezy bez cukru

Vlastnosti:
  • Bez laktózy
  • Bez lepku
Preferencie:

    Máš rada karamelové dezerty? Vyskúšaj tento.

    • 30 minút
    • Porcií 6
    • Stredný

    Ingrediencie

    • Na základ

    • Na karamel

    • Na čokoládovú polevu

    Príprava

    Zdieľať

    Karamel nie je práve kamarátom štíhlej línie ani zdravého stravovania kvôli veľkému obsahu cukru. Čo keď ti ale teraz prezradím, že si doma môžeš pripraviť chutnú a zdravú náhradu karamelu bez použitia cukru? Vyskúšaj nepečené karamelové rezy bez cukru a presvedč sa sama!

    Tento recept je bezlepkový, bez laktózy a bez obsahu rafinovaného cukru. Príprava je trošku zdĺhavejšia ale výsledný efekt rozhodne stojí za vyskúšanie.

    Kroky

    1
    Hotovo

    Ako pripravíš základ?

    V kuchynskom robote rozmixuj spolu ďatle, mandle a kokosový olej, kým sa ti vytvorí jemná hmota. Zmes nalej na plech s papierom na pečenie. Uhlaď a zatlač hmotu, aby sa ti vytvoril základ dezertu. Plech umiestni do mrazničky.

    2
    Hotovo

    Ako pripravíš karamelovú náplň?

    Všetky ingrediencie daj do mixéra a rozmixuj na hladkú zmes. Ak je potrebné, pridaj ešte trošku vody. Vytvorenú karamelovú náplň nalej na základ a vráť do mrazničky.

    3
    Hotovo

    Ako pripravíš čokoládovú polevu?

    Všetky ingrediencie vlož do menšieho kastrólika a na miernom ohni za stáleho miešania chvíľu var, kým sa zložky prepoja a vytvorí sa čokoládová poleva. Nalej čokoládu na stuhnutý karamel. Vráť do mrazničky na 1 hodinu, potom vyber a nakrájaj na plátky.

    DANKA

    predchádzajúci
    Lahodný karamelizovaný banán
    ďalší
    Urob si tulipány, ktoré sa dajú jesť
    predchádzajúci
    Lahodný karamelizovaný banán
    ďalší
    Urob si tulipány, ktoré sa dajú jesť

    Napíš, čo si myslíš o tomto RECEPTE