Nezabudni podporiť zdieľaním alebo tlačidlom páči sa mi to.

Zdieľaj tento recept s priateľmi:

Použi sociálne siete alebo si skopíruj tento odkaz

Ingrediencie

Kalkulačka porcií
Na čokoládový korpus
1,5 šálky mandľová múka najemno pomleté mandle bez šupky
1/2 šálky raw kakaový krášok
1/2 šálky kokosový cukor
štipka soľ
2 ks vajce bio kvalita, izbová teplota
1/4 šálky kokosový olej roztopený
1/3 šálky kokosové mlieko
2 ČL Bourbon vanilka
Na kokosovú plnku
1,5 šálky kokos strúhaný
1 PL včelí med
1/3 šálky mandľová múka jemne pomleté mandle bez šupky
1/4 šálky kokosový olej roztopený
1/4 balenia kokosové mlieko
Na čokoládovú polevu
100 g čokoláda nad 80 % poprípade nad 70%
1/2 balenia kokosové mlieko
Paleo kokosovo-čokoládový koláčik bez cukru

Paleo kokosovo-čokoládový koláčik bez cukru

Vlastnosti:
  • Vegetarián
Preferencie:

    Každý má rad čokoládu a kokos. Namiesto cukru je použitý med, takže sa určite nejedná o žiadny nezdravý prehrešok.

    • 45 minút
    • Porcií 8
    • Stredný

    Ingrediencie

    • Na čokoládový korpus

    • Na kokosovú plnku

    • Na čokoládovú polevu

    Príprava

    Zdieľať

    Za tento úžasný recept ďakujeme Daniele Marinicovej. Ďakujeme! My už sme ho vyskúšali a teraz je rad na tebe. Urob si tento zdravý koláčik na ktorom si pochutí celá rodina.

    Kroky

    1
    Hotovo

    Čokoládový korpus

    1. Pripravíme si klasickú tortovú formu s odnímateľným dnom, vymažeme kokosovým olejom. Dno formy môžeme (nemusíme) vystlať papierom na pečenie. Vyhrejeme rúru na 180°C.
    2. Zmiešame spolu mandľovú múku, kakaový prášok, kokosový cukor a štipku soli.
    3. V extra nádobe zmixujeme vajíčka, kokosový olej, kokosové mlieko a vanilku.
    4. Jemne a zľahka vmiešavame suché ingrediencie (z bodu č. 2) do mokrých (z bodu č. 3), až kým sa nám nevytvorí kompaktná hmota, cesto na tortu.
    5. Cesto vlejeme do formy a vložíme do predom vyhriatej rúry na cca 20-25 minút, posledných 5 minút cesto sledujeme.
    6. Po 20-25 minútach čokoládový korpus vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

    2
    Hotovo

    Kokosová plnka

    1. Všetky ingrediencie zmiešame spolu dohromady, až kým sa nevytvorí kompaktná hmota a tú rozdelíme rovnomerne na pripravený a vychladený korpus.
    2. Pripravený koláčik, dáme do mrazničky na 10 minút.

    3
    Hotovo

    Čokoládová poleva

    1. Vo vodnom kúpeli necháme voľne rozpustiť čokoládu.
    2. Do roztopenej čokolády vmiešame kokosové mlieko a odoberieme zo sporáka.
    3. Polevu rovnomerne rozotrieme na pripravený koláčik, ktorý sme si po 10 minútach vybrali z mrazničky.
    4. Takto hotový koláč vložíme do chladničky na cca. 2-3 hodinky a podávame.

    DANKA

    predchádzajúci
    Zdravý cheescake z arašidového masla
    ďalší
    2 celozrnné raňajkové recepty, ktoré naštartujú tvoj deň
    predchádzajúci
    Zdravý cheescake z arašidového masla
    ďalší
    2 celozrnné raňajkové recepty, ktoré naštartujú tvoj deň

    Napíš, čo si myslíš o tomto RECEPTE