• Domov
  • Mäso
  • Pečené kuracie stehná s hubami v smotanovej omáčke
Nezabudni podporiť zdieľaním alebo tlačidlom páči sa mi to.
Pečené kuracie stehná s hubami v smotanovej omáčke

Pečené kuracie stehná s hubami v smotanovej omáčke

Preferencie:

    Milujem mäso pripravené na tento spôsob. Je výborné s cestovinami, pečenými zemiačikmi, ale určite nič nepokazíš, keď si ho vychutnáš len s čerstvým zeleninovým šalátom.

    • 60 minút
    • Porcií 4
    • Stredný

    Ingrediencie

    Príprava

    Zdieľať

    Už som raz písala v inom recepte o tom, prečo využívam radšej kuracie stehná ako hotové kuracie prsia. Jedlo je určite menej suchšie a na druhej strane pri zapečení chutí naozaj inak 🙂 ale najlepšie keď si to vyskúšaš sama.

    Kroky

    1
    Hotovo

    Kuracie stehná umy a zbav kostí tak, aby ti vznikli celé pláty mäsá. Tie buď nechaj vcelku, alebo nakrájaj na menšie kúsky. Kosti si kľudne odlož na polievku, nemusíš ich vyhadzovať.

    2
    Hotovo

    Ak máš hotovo, mäso polej olivovým olejom, potri 2-3 pretlačenými strúčikmi cesnaku, popráš červenou paprikou, osoľ, okoreň čiernym korením a pridaj troška oregana. Nechaj 15 minút postáť v chladničke. Medzi tým si priprav zapekaciu misu. Tú potri maslom. Rúru daj predhriať na 180 stupňov.

    3
    Hotovo

    Panvičku rozohrej a sprudka opeč mäso z oboch strán. Mäso prelož do zapekacej misy. Do výpeku, ktorý ti ostal na panvičke vlej 1 smotanu na varenie, vsyp na drobno pokrájané šampiňóny a pridaj 1/2 lyžice špaldovej múky, trošku soli a čierneho korenia. Zamiešaj a vlej na mäsko. To nechaj v rúre piecť 15 minút zakryté a po 15 minútach nastav rúru na zapekanie,aby bolo zhora krásne chrumkavé.

    Anna

    Ahojte, volám sa Anna a mám 30 rokov. Som veľmi rada, že môžem byť prostredníctvom mojich receptov súčasťou Akadémie krásy a RECEPTOV na chudnutie. Chcem vám ukázať, že sa dá variť nie len zdravo, ale aj chutne. Riadim sa príslovím: Si to, čo ješ. Verím, že veľa druhov ovocia, zeleniny či bylín má v sebe liečivú silu, čo najlepšie poznali naše staré mamy. Škoda, že v tomto modernom svete na to často zabúdame.

    predchádzajúci
    Karfiol pečený vcelku na dva spôsoby
    ďalší
    Špenátový koláč s muškátovým orieškom
    predchádzajúci
    Karfiol pečený vcelku na dva spôsoby
    ďalší
    Špenátový koláč s muškátovým orieškom

    Napíš, čo si myslíš o tomto RECEPTE