Nezabudni podporiť zdieľaním alebo tlačidlom páči sa mi to.
Pizza pečená z polenty s farebnou zeleninou

Pizza pečená z polenty s farebnou zeleninou

Preferencie:

    Rozmýšľam, že vo svojom okolí nepoznám človeka, ktorý by nemal rád pizzu.

    • 50
    • Porcií 4
    • Stredný

    Ingrediencie

    • Cesto

    • Omáčka

    • Obloha

    Príprava

    Zdieľať

    Dnes si pripravíme pizzu z polenty. Ak vôbec netušíš čo polenta je, trošku ti ju predstavím. V minulosti išlo hlavne o potravinu pre chudobné talianske rodiny. Dnes sa ale podáva v každej dobrej talianskej reštaurácií. Je vhodná hlavne pre celiatikov, pretože je bez lepku. Zoženieš ju v bežnom obchode. Polenta, čiže kukuričná kaša sa pripravuje z krupice, alebo z kukuričnej múky. Kvalitná je tá, ktorá je pripravená pomletím celých zŕn. Tá je výživná. Rýchlo zhorkne, tak sa snaž ju spotrebovať čo najskôr. Po otvorení ju daj do sklenenej nádoby a na tmavé miesto.

    Kroky

    1
    Hotovo

    Polentu uvar v zeleninovom vývare dovtedy, kým ti nezhustne. Vznikne ti hustá kaša, ktorú ochutíš soľou a čiernym korením. Hotovú plentu odstav zo šporáka. Na pekáč s olejom nalej polentu, ktorú vytvaruj do tvaru pizze. Pomôž si lyžicou.

    2
    Hotovo

    Na pizzu budeš potrebovať i základ. Paradajky rozmixuj s cesnakom, bazalkou a oreganom. Podľa chutí osoľ a okoreň. Rúru predhrej na 190 stupňov. Omáčku natri na polentu.

    3
    Hotovo

    Ďalej si priprav zeleninku na pizzu. Nakrájaj baklažán, papriky a paradajky. Tie premiešaj s oreganom, soľou a čiernym korením.Túto zeleninu poukladaj na cesto, pokvapkaj olivovým olejom a daj piecť. Peč 10 až 15 minút. Hotovú pizzu ozdob čerstvou bazalkou.

    Anna

    Ahojte, volám sa Anna a mám 30 rokov. Som veľmi rada, že môžem byť prostredníctvom mojich receptov súčasťou Akadémie krásy a RECEPTOV na chudnutie. Chcem vám ukázať, že sa dá variť nie len zdravo, ale aj chutne. Riadim sa príslovím: Si to, čo ješ. Verím, že veľa druhov ovocia, zeleniny či bylín má v sebe liečivú silu, čo najlepšie poznali naše staré mamy. Škoda, že v tomto modernom svete na to často zabúdame.

    predchádzajúci
    Pomazánka z pečeného baklažánu a kapie
    ďalší
    Plnené kuracie prsia syrom feta a sušenými paradajkami
    predchádzajúci
    Pomazánka z pečeného baklažánu a kapie
    ďalší
    Plnené kuracie prsia syrom feta a sušenými paradajkami

    Napíš, čo si myslíš o tomto RECEPTE