Nezabudni podporiť zdieľaním alebo tlačidlom páči sa mi to.

Zdieľaj tento recept s priateľmi:

Použi sociálne siete alebo si skopíruj tento odkaz

Ingrediencie

Kalkulačka porcií
1 ks cvikla
3 ks mrkva
hrnček cícer suchý
4 PL tahini
1/2 citróna citrónová šťava
1 strúčik cesnak
pár lístkov ligurček
2 PL maslo
2 PL včelí med
Nátierka z cvikly a cíceru s pečenou mrkvou a ligurčekom

Nátierka z cvikly a cíceru s pečenou mrkvou a ligurčekom

Preferencie:

    Pripravila som si pre teba trošku netradičnú nátierku.

    • 25 minút
    • Porcií 4
    • Stredný

    Ingrediencie

    Príprava

    Zdieľať

    Veľa ľudí doma pripravuje stále dokola tie svoje obľúbené, no ja ti odporúčam vyskúšať práve túto, a verím, že bude patriť aj medzi tie tvoje najčastejšie pripravované nátierky.

    Kroky

    1
    Hotovo

    Už večer si priprav cícer. Ten zalej vodou a celú noc ho nechaj odstáť. Ráno cícer preceď do hrnca, pridaj čerstvú vodu a var domäkka. Trvá to 30 - 60 minút. Keď bude cícer uvarený opláchni ho a presuň do mixéra spolu s cesnakom a tahini a všetko spolu rozmixuj.

    2
    Hotovo

    Cviklu daj do fólie a peč pri 180 stupňoch 1 hodinku. Keď cvikla vychladne olúp ju a vlož do mixéra ku cíceru, pridaj citrónovú šťavu a všetko znova ešte raz rozmixuj.

    3
    Hotovo

    Mrkvu očisti, prerež na menšie kúsky a vlož do nádoby na zapekanie. Mrkvu potri medom a pridaj 2 lyžice masla. Nechaj ju v rozohriatej rúre (180 stupňov) upiecť 15 minút.

    4
    Hotovo

    Vezmi tmavé zdravé pečivo, to pomasť cviklovou nátierkou, navrch polož upečenú mrkvu a ozdob ligurčekom.

    Anna

    Ahojte, volám sa Anna a mám 30 rokov. Som veľmi rada, že môžem byť prostredníctvom mojich receptov súčasťou Akadémie krásy a RECEPTOV na chudnutie. Chcem vám ukázať, že sa dá variť nie len zdravo, ale aj chutne. Riadim sa príslovím: Si to, čo ješ. Verím, že veľa druhov ovocia, zeleniny či bylín má v sebe liečivú silu, čo najlepšie poznali naše staré mamy. Škoda, že v tomto modernom svete na to často zabúdame.

    predchádzajúci
    Avokádová nátierka s červenou šošovicou
    ďalší
    Grilované baklažánové jednohubky so syrom feta a cherry paradajkami
    predchádzajúci
    Avokádová nátierka s červenou šošovicou
    ďalší
    Grilované baklažánové jednohubky so syrom feta a cherry paradajkami

    Napíš, čo si myslíš o tomto RECEPTE