Nezabudni podporiť zdieľaním alebo tlačidlom páči sa mi to.
Hliva na špargľovom pyré

Hliva na špargľovom pyré

Vlastnosti:
  • Vegan
  • Vegetarián
Preferencie:

    Si často chorá a tvrdíš, že máš oslabenú imunitu? Tak siahni po hlive ustricovej!

    • 50
    • Porcií 4
    • Stredný

    Ingrediencie

    Príprava

    Zdieľať

    Ide o hríb, ktorý je liečivý. Konzumuje sa celá. Obsahuje betaglukán stimulant imunity a spaľovač procesu starnutia. Má nízku energetickú hodnotu, čiže je vhodná i pri chudnutí. Nemusíš sa báť, že tepelnou úpravou stratí živiny, práve naopak, uchová si v sebe liečivé účinky.

    Kroky

    1
    Hotovo

    Hlivu si nakrájaj na hrubšie kolieska. Klobúčiky si zatiaľ odlož bokom. Osmaž ju z jednej i druhej strany na panvici s troškou olivového oleja. Približne 3 - 4 minútky a prelož ju na tanier.

    2
    Hotovo

    V miske zmiešaj šťavu z limetky + olivový olej a dochuť soľou. Touto zmesou zalej hlivu a prikry alobalom.

    3
    Hotovo

    Špargľu nakrájaj na 3 cm kúsky. Tú povar vo vriacej vode 4 minútky a potom rýchlo schlaď v ľadovej vode. Špargľa by mala byť chrumkavá. Následne ju aj do mixéra a pridaj troška vývaru. Pár kúskov si nechaj na ozdobu taniera. Rozmixuj a dochuť soľou. Vznikne ti pyré.

    4
    Hotovo

    Klobúčiky z hlivy nakrájaj najemno spolu so šalotkou, cesnakom a rozmarínom. Na panvicu daj trošku olivového oleja, pridaj šalotku. Tú orestuj a hneď nato prisyp hlivu a cesnak. Všetko spolu osmaž a dochuť čiernym korením, soľou a rozmarínom.

    5
    Hotovo

    Na tanier daj špargľové pyré. Pridaj hlivu ktorú posyp petržlenovou vňaťou a nezabudni pridať zmes šalotky a pár kúskov z odloženej špargle.

    Anna

    Ahojte, volám sa Anna a mám 30 rokov. Som veľmi rada, že môžem byť prostredníctvom mojich receptov súčasťou Akadémie krásy a RECEPTOV na chudnutie. Chcem vám ukázať, že sa dá variť nie len zdravo, ale aj chutne. Riadim sa príslovím: Si to, čo ješ. Verím, že veľa druhov ovocia, zeleniny či bylín má v sebe liečivú silu, čo najlepšie poznali naše staré mamy. Škoda, že v tomto modernom svete na to často zabúdame.

    predchádzajúci
    Plnené paradajky so syrom a olivami
    ďalší
    Brokolicové lievance s chrenovou plnkou
    predchádzajúci
    Plnené paradajky so syrom a olivami
    ďalší
    Brokolicové lievance s chrenovou plnkou

    Napíš, čo si myslíš o tomto RECEPTE