Nezabudni podporiť zdieľaním alebo tlačidlom páči sa mi to.

Zdieľaj tento recept s priateľmi:

Použi sociálne siete alebo si skopíruj tento odkaz

Ingrediencie

Kalkulačka porcií
500 g špagety
3 strúčiky cesnak
2 PL petržlenová vňať čerstvá, nasekaná
2 PL olivový olej
850 g paradajky v šťave drvené, konzervované
1 PL kapary
3 plátky sardely tenké
1/2 KL chilli papričky
3 PL čierne olivy
podľa chuti parmezán nastrúhaný
čierne korenie
soľ
Špagety a la puttanesca

Špagety a la puttanesca

Preferencie:

    Ich základ tvoria cestoviny, cesnak, paradajky, olivy, kapary a feferóny/čili.

    • 30 minút
    • Porcií 4
    • Stredný

    Ingrediencie

    Príprava

    Zdieľať

    Tieto špagety pochádzajú z Talianska. Hovorí sa, že vznikli tak, že do reštaurácie v neskorších hodinách zavítali hostia a dožadovali sa jedla. Majiteľ však už nič z jedálnička nemal, tak uvaril špagety z ingrediencií ktoré v chladničke našiel. Na stôl jedlo podal zo slovami PUTTANATA, čo v preklade znamená  ,,švindeľ,, / klam, podvod.  A tento improvizovaný chod mal veľký úspech.

    Tak čo, skúsiš ho aj ty? Ja si myslím tiež, že najlepšie veci človek uvarí, keď vytvorí jedlo zo surovín, ktoré nájde doma v chladničke.

    Kroky

    1
    Hotovo

    Cestoviny uvar podľa návodu v osolenej vode tak, aby boli al dente.

    2
    Hotovo

    Cesnak prelisuj a na olivovom oleji opeč pol minútky spolu s čili papričkami a nasekanou petržlenovou vňaťou. Potom pridaj paradajky a celú zmes nechaj zovrieť. Prikryté dus 10 minút.

    3
    Hotovo

    Do omáčky po 10 minútach pridaj kapary, pokrájané sardely, na tenko nakrájané olivy a za stáleho miešania var ešte 5 minút.Cestoviny prelej hotovou omáčkou a pridaj nastrúhaný parmezán.

    Anna

    Ahojte, volám sa Anna a mám 30 rokov. Som veľmi rada, že môžem byť prostredníctvom mojich receptov súčasťou Akadémie krásy a RECEPTOV na chudnutie. Chcem vám ukázať, že sa dá variť nie len zdravo, ale aj chutne. Riadim sa príslovím: Si to, čo ješ. Verím, že veľa druhov ovocia, zeleniny či bylín má v sebe liečivú silu, čo najlepšie poznali naše staré mamy. Škoda, že v tomto modernom svete na to často zabúdame.

    predchádzajúci
    Domáce chipsy z tortilly s cuketovým dipom
    ďalší
    Figy s kozím syrom v prosciutte
    predchádzajúci
    Domáce chipsy z tortilly s cuketovým dipom
    ďalší
    Figy s kozím syrom v prosciutte

    Napíš, čo si myslíš o tomto RECEPTE