Nezabudni podporiť zdieľaním alebo tlačidlom páči sa mi to.

Zdieľaj tento recept s priateľmi:

Použi sociálne siete alebo si skopíruj tento odkaz

Ingrediencie

Kalkulačka porcií
1 balenie špenát mrazený
2 PL medvedí cesnak mrazený
2 ks vajce
celozrná múka hladká
soľ
trošku cesnak sušený
trošku majoránka sušená
Halušky zo špenátu a medvedieho cesnaku s bryndzou

Halušky zo špenátu a medvedieho cesnaku s bryndzou

Preferencie:

    Myslíš si, že bryndza je veľmi tučná a že by si radšej volila niečo iné? Tak si troška nájdi čas a prečítaj si čo všetko má bryndza v sebe.

    • 20 minút
    • Porcií 4
    • Stredný

    Ingrediencie

    Príprava

    Zdieľať

    Možno ani netušíš:

    • Bryndza patrí medzi zdravé potraviny. To potvrdil aj ruský vedec Iľja Mečnikov. Je nositeľom Nobelovej ceny za medicínu. Zistil, že kyslomliečne výrobky majú vplyv na vek a jeho predĺženie. Inicioval výskum baktérií mliečneho kvasenia.Ten sa volá lactobacily. A práve tie sú naši ochrancovia pred onkologickým ochorením. Mliečne baktérie netvoria enzýmy premieňajúce niektoré zložky potravy na karcinogény. Mliečne baktérie zvyšujú vstrebávanie vápnika a minerálov v našich črevách. Tým chránia pred rednutím kostí, rakovinou hrubého čreva a kazením zubov.
    • Prečo práve bryndzu? ovčie mlieko obsahuje viac CLA ako kravské. CLA znamená konjugovaná linolová kyselina. Tá nepodporuje tvorbu a ukladanie tukov a má protirakovinové učinky. Preto smelo do jedenia bryndze. Však práve tá májová je vraj najlepšia!

    Kroky

    1
    Hotovo

    V miske nechaj rozmraziť špenát spolu s cesnakom. Prebytočnú vodu zlej.

    2
    Hotovo

    Pridaj vajíčka, soľ, majoránku, sušený cesnak a múku podľa potreby.

    3
    Hotovo

    Cesto na halušky by malo byť trošička tuhšie ako bežné haluškové cesto.

    4
    Hotovo

    Vo veľkom hrnci si nechaj zovrieť vodu s 1 lyžičkou soli.

    5
    Hotovo

    Halušky nechaj pár minút variť, potom ich zceď. Nevylievaj však všetku vodu, zhruba deci nechaj v hrnci pri haluškách.

    6
    Hotovo

    Pridaj bryndzu a poriadne premiešaj. Halušky podávaj teplé. 

    Anna

    Ahojte, volám sa Anna a mám 30 rokov. Som veľmi rada, že môžem byť prostredníctvom mojich receptov súčasťou Akadémie krásy a RECEPTOV na chudnutie. Chcem vám ukázať, že sa dá variť nie len zdravo, ale aj chutne. Riadim sa príslovím: Si to, čo ješ. Verím, že veľa druhov ovocia, zeleniny či bylín má v sebe liečivú silu, čo najlepšie poznali naše staré mamy. Škoda, že v tomto modernom svete na to často zabúdame.

    predchádzajúci
    Upeč si svoje vlastné müsli a raňajkuj zdravo!
    ďalší
    Extra kakaová chutná bábovka s čokoládovou polevou a ovocím
    predchádzajúci
    Upeč si svoje vlastné müsli a raňajkuj zdravo!
    ďalší
    Extra kakaová chutná bábovka s čokoládovou polevou a ovocím

    Napíš, čo si myslíš o tomto RECEPTE