Nezabudni podporiť zdieľaním alebo tlačidlom páči sa mi to.

Zdieľaj tento recept s priateľmi:

Použi sociálne siete alebo si skopíruj tento odkaz

Ingrediencie

Kalkulačka porcií
2 ks cuketa menšie
2 ks tofu príchuť medvedí cesnak
1 ks jarná cibuľka
1 kg paradajka
zväzok bazalka
1 PL oregano
1/2 šálky parmezán strúhaný
1 balenie špenát
1 ks ricotta
olivový olej
soľ
čierne korenie
Zdravé vegetariánske lasagne s tofu a špenátom

Zdravé vegetariánske lasagne s tofu a špenátom

Vlastnosti:
  • Vegetarián
Preferencie:

    Sú naozaj ľahké a zdravé.

    • 45 minút
    • Porcií 4
    • Stredný

    Ingrediencie

    Príprava

    Zdieľať

    Na prípravu tohto jedla budeš potrebovať hlavne čerstvý špenát, dve cuketky, paradajky a tofu. Momentálne sa nám na trhoviskách ponúka mnoho zeleniny, tak by bola veľká škoda ju z jedálnička vynechať.

    Kroky

    1
    Hotovo

    Z paradajok si uvaríš pretlak. Ak sa ti ale nechce do toho púšťať, odporúčam kúpiť 500 ml kvalitného paradajkového pretlaku. Pre tie, ktoré ale chcú postupovať tak ako ja pridávam postup. Do hrnca daj 1 dcl vody a pridaj nakrájané paradajky. Tie následne var až dovtedy, kým sa paradajky nerozvaria. Potom už len prepasírovať a pretlak je na svete!

    2
    Hotovo

    Cukety poriadne umy, odrež troška zvrchu a zo spodku a vezmi si škrabku na zemiaky. Cuketu ňou celú nakrájaj.

    3
    Hotovo

    Na olivovom oleji popraž cibuľku a postupne pridávaj paradajkový pretlak, špenát a nakrájanú bazalku. Dochuť soľou a čiernym korením.

    4
    Hotovo

    Tofu + ricottu vlož do misky od mixéra a vymixuj z nich krém. Pridaj trošku soli. Na dno zapekacej misy daj trošku olivového oleja a začni pridávať paradajkovú zmes, druhú vrstvu zmes syrov, tretiu vrstvu cukety, štvrtú oregáno a znova opakuj a opakuj.... Vrch by mala tvoriť cuketa a syr. Lasagne zakry alobalom a peč 20 minút pri teplote 200 stupňov a nakoniec zapni rúru na gril, aby sa ti vytvorila chrumkavá kôrka.

    Anna

    Ahojte, volám sa Anna a mám 30 rokov. Som veľmi rada, že môžem byť prostredníctvom mojich receptov súčasťou Akadémie krásy a RECEPTOV na chudnutie. Chcem vám ukázať, že sa dá variť nie len zdravo, ale aj chutne. Riadim sa príslovím: Si to, čo ješ. Verím, že veľa druhov ovocia, zeleniny či bylín má v sebe liečivú silu, čo najlepšie poznali naše staré mamy. Škoda, že v tomto modernom svete na to často zabúdame.

    predchádzajúci
    Svieže bazalkovo-citrónové pesto hotové za minútku!
    ďalší
    Zelené fazuľky s pancettou, tofu a chilli
    predchádzajúci
    Svieže bazalkovo-citrónové pesto hotové za minútku!
    ďalší
    Zelené fazuľky s pancettou, tofu a chilli

    Napíš, čo si myslíš o tomto RECEPTE