Nezabudni podporiť zdieľaním alebo tlačidlom páči sa mi to.

Zdieľaj tento recept s priateľmi:

Použi sociálne siete alebo si skopíruj tento odkaz

Ingrediencie

Kalkulačka porcií
Na korpus
kokosový olej na potretie formy
3/4 šálky mandle mleté
1/2 šálky datle
1ČL ľanové semiačka
1 ČL kokosový olej
na náplň
3 šálky kešu orechy vopred ich namoč na pár hodín do vody
1 ČL morská soľ
3/4 šálky javorový sirup alebo agáve sirup
1/2 šálky kokosový olej
Zdravý cheescake z arašidového masla

Zdravý cheescake z arašidového masla

Vlastnosti:
  • Vegan
Preferencie:

    Cheesecake. Pri tomto slove sa zbiehajú slinky azda každému.

    • 45 minút
    • Porcií 10
    • Stredný

    Ingrediencie

    • Na korpus

    • na náplň

    Príprava

    Zdieľať

    Pripravili sme si pre teba ďalší skvelý nepečený tvarohovo-mandľový koláčik, ktorý je navyše vegánsky. Kombinácia kešu orechov, kokosového oleja a mandľového masla vytvoria nezameniteľnú vláčnu konzistenciu. Ak doma nemáš mandľové maslo, pokojne použi arašidové. Recept je určený pre klasickú tortovú formu s priemerom 23cm, z ktorej vyjde približne 12 porcií. 

    Cheesecake je najlepšie skonzumovať do 2-3 dní, ale je taký skvelý, že v chladničke toľko dní ani nevydrží 🙂

    Kroky

    1
    Hotovo

    Potri formu kokosovým olejom. Následne vlož všetky prísady na korpus do kuchynského robota a spracuj na hmotu, ktorú potom roztlačíš po celej ploche tortovej formy. Pre lepšie stuhnutie korpusu, môžeš formu vložiť do mrazničky.

    2
    Hotovo

    Namočené kešu orechy vyber z vody a ešte raz ich prepláchni teplou vodou. Takto prepláchnuté kešu oriešky, soľ a škoricu rozmixuj na kašu. Následne pridaj agáve, kokosový olej a mandľové (alebo arašidové) maslo. Všetko miešaj až pokiaľ sa všetky ingrediencie nespoja a nevytvoria hodvábnu hmotu. Ak je zmes príliš hustá, neboj sa pridať trošku vody. Daj však pozor, aby si ju potom nemala priveľmi riedku. Nezabudni, že tento cheesecake sa nepečie a musí tuhnúť v chladničke.

    3
    Hotovo

    Jemne vymiešanú zmes opatrne nalej na korpus tak, aby bola rovnomerne. Formu vlož do chladničky najmenej na dve hodiny, najlepšie však bude, ak ju tam necháš celú noc. Ak chceš proces tuhnutia urýchliť, môžeš cheesecake vložiť do mrazničky na jednu hodinu, ale potom ju nezabudni preložiť do chladničky.

    DANKA

    predchádzajúci
    Banánové a chrumkavé bezlepkové muffiny
    ďalší
    Paleo kokosovo-čokoládový koláčik bez cukru
    predchádzajúci
    Banánové a chrumkavé bezlepkové muffiny
    ďalší
    Paleo kokosovo-čokoládový koláčik bez cukru

    Napíš, čo si myslíš o tomto RECEPTE