Ingrediencie
-
3 ks avokádo
-
1 ks citrón
-
1 ks šalotka
-
1-2 strúčiky cesnak
-
kúsok zázvor
-
100 g červená šošovica
-
trošku čerstvá mäta
-
soľ
-
čierne korenie
Príprava
Ako to ale zistíš? Stačí ho chytiť do ruky a trošku stlačiť prstami. Ak ho stlačíš, a je polomäkké je dozreté. Nesmie byť ani úplne mäkké a už vôbec nie tvrdé.
Kroky
1
Hotovo
|
Avokádo olúp a daj do veľkej misky. Kôstku nevyhadzuj. Ak budeš mať hotovú pomazánku a dáš ju do chladničky, kôstku pridaj k nátierke a farba nátierky sa ti nezmení. K avokádu pridaj šťavu z citróna. |
2
Hotovo
|
Šalotku nakrájaj nadrobno. Cesnak roztlač nožom a zmiešaj so soľou. Zázvor nastrúhaj a všetko pridaj do rozmačkaného avokáda. |
3
Hotovo
|
Nakoniec ku avokádu vsyp vychladenú, uvarenú červenú šošovicu, nasekanú mätu, troška soli a čierneho korenia. |