• Zdieľať
  • 3 619 Počet videní
  • 40 minút
  • Porcií 4
  • Stredný

Zdieľaj tento recept s priateľmi:

Použi sociálne siete alebo si skopíruj tento odkaz

Ingrediencie

Kalkulačka porcií
Cesto
3-4 ks červená repa
500 g múka hladká
100 ml mlieko
2 vňate petržlenová vňať
2 ks vajce
Špenátová plnka
podľa potreby špenát
1 ks tvaroh
soľ
čierne korenie
Pažítkovo-kôprová plnka
kôpor
pažítka
1 ks tavený syr
soľ
čierne korenie
Palacinky z červenej repy plnené tvarohom

Palacinky z červenej repy plnené tvarohom

Je čas pripraviť si niečo netradičné, iné ako si zvyknutá.

Preferencie:

    Ingrediencie

    • Cesto

    • Špenátová plnka

    • Pažítkovo-kôprová plnka

    Príprava

    Zdieľať

    Mám pre teba super recept na palacinky z červenej repy. Nevieš si to predstaviť? Tak potom si prečítaj ako na to a možno sa do nich pustíš aj ty. Určite prekvapíš rodinu a svojich blízkych. Plniť ich môžeš podľa vlastnej fantázie. Či už nejakou syrovou plnkou, tvarohovou, bryndzou, alebo len jednoducho posypeš práškovým cukrom.

    Verím, že ti palacinky zachutia a doma si ich obľúbite tak ako ja.

    Kroky

    1
    Hotovo

    Cesto

    Červenú repu umy a daj variť domäkka. Po uvarení repu ošúp a rozmixuj. Postupne pridávaj vajíčka, mlieko, múku a posekanú petržlenovú vňať. Ak by sa ti zdalo cesto riedke pridaj ešte múku. Cesto musí byť trošku hustejšie ako cesto na klasické palacinky.
    Ak máš cesto hotové, môžeš začať piecť palacinky.

    2
    Hotovo

    Špenátová plnka

    Špenát orestuj na kvapke oleja a pridaj roztlačený cesnak. Po orestovaní nechaj vychladnúť.
    Po vychladnutí špenát vymiešaj s tvarohom, pridaj soľ a čierne korenie.
    Plnkou naplň palacinky a môžeš podávať.

    3
    Hotovo

    Pažítkovo-kôprová plnka

    Pri kôprovej plnke stačí všetky ingrediencie spolu vymiešať s nasekaným kôprom a pažítkou nadrobno.

    Anna

    Ahojte, volám sa Anna a mám 30 rokov. Som veľmi rada, že môžem byť prostredníctvom mojich receptov súčasťou Akadémie krásy a RECEPTOV na chudnutie. Chcem vám ukázať, že sa dá variť nie len zdravo, ale aj chutne. Riadim sa príslovím: Si to, čo ješ. Verím, že veľa druhov ovocia, zeleniny či bylín má v sebe liečivú silu, čo najlepšie poznali naše staré mamy. Škoda, že v tomto modernom svete na to často zabúdame.

    predchádzajúci
    Špenátový koláč s muškátovým orieškom
    ďalší
    Zeleninové pokušenie nielen pre vegetariánov
    predchádzajúci
    Špenátový koláč s muškátovým orieškom
    ďalší
    Zeleninové pokušenie nielen pre vegetariánov

    Napíš, čo si myslíš o tomto RECEPTE