Ingrediencie
-
1 pohár ryža
-
1 ks šalotka
-
1 strúčik cesnak
-
5 ks šampiňón
-
1-2 PL olivový olej
-
podľa chuti špenát
-
cícersterilizovaný
-
štipka harísa
-
soľ
-
čierne korenie
-
podľa chuti bylinky
Príprava
Dnes si so mnou môžeš vyskúšať uvariť cícerové rizoto s čerstvým špenátom a hubami. Netradične do receptu pridáme korenie s názvom harísa. Ide o ostrejšiu zmes korenia, ktorá sa dá použiť všade v jedlách, kde sa u nás bežne používa chilli. Jedlu dodá lahodnú chuť a arómu.
TIP: Hnedá ryža je zdravšia. Obsahuje vyšší podiel vlákniny, minerálov a vitamínov. Zlepšuje trávenie. Ak sa chceš stravovať zdravšie, vymeň bielu ryžu za hnedú 🙂
Kroky
1
Hotovo
|
Na hlbokej panvici si na olivovom oleji chvíľku osmaž 1 pohár ryže. Hneď nato ryžu zalej cca 2 pohármi vody, pridaj štipku soli, čierneho korenia a štipku korenia harísa. Var dovtedy, kým ryža nezmäkne. |
2
Hotovo
|
Šampiňóny umy a nakrájaj na plátky. |
3
Hotovo
|
Na panvici si nechaj rozohriať olivový olej. Osmaž na ňom nakrájanú šalotku a pridaj huby. Celé to opekaj zhruba 7 minút. |
4
Hotovo
|
Špenát opláchni, nechaj odkvapkať a pridaj k hubám. Zľahka ho osoľ a okoreň. |
5
Hotovo
|
Ak máš ryžu uvarenú, hubovo-špenátovú zmes zmiešaj s ryžou a nezabudni pridať pol pohára cíceru. Rizoto var ešte 5 minút. Potom ho z ohňa odstav, pridaj pretlačený cesnak, rizoto premiešaj a servíruj s čerstvými bylinkami. |