Ingrediencie
-
1 šálka arašidové maslo
-
3/4 šálky kokosový cukor
-
2 vaječný bielok
-
1 PL jedlá sóda
-
1/3 šálky čokoláda nad 80 %rozdrvená na malé kúsky
Príprava
Kroky
1
Hotovo
|
Predhrej rúru na 170°C a na plech polož papier na pečenie. |
2
Hotovo
|
Do misky daj arašidové maslo, ktoré vymiešaš s cukrom dohladka. |
3
Hotovo
|
Pridaj bielky, jedlú sódu a taktiež všetko poriadne zamiešaj do jednotnej hmoty. Potom do nej nasyp kúsky čokolády a jemne ich vmiešaj do zmesi. |
4
Hotovo
|
Na plech vystlaný papierom urob menšie kôpky z cesta. Dbaj na to, aby boli od seba dostatočne ďaleko, cesto sa počas pečenia môže trochu roztiecť. |
5
Hotovo
|
Cookies nechaj piecť 10 min, kým sa nenafúknu a nechytia zlatistý odtieň. |
6
Hotovo
|
Potom plech z rúry vyber a nechaj cookies chladnúť asi 2 minúty. |
7
Hotovo
|
Po 2 minútach môžeš cookies premiestniť na tanier alebo do uzatvárateľnej nádoby, kde ich necháš vychladnúť úplne. |
8
Hotovo
|
Ak ich nespotrebuješ naraz, skladuj cookies vo vzduchotesnej nádobe 5 dní. |