Ingrediencie
-
230 g masloIzbovej teploty
-
60 g kakao
-
1 PL espressohorúce
-
300 g kokosový cukor
-
200 ml kyslá smotana
-
1 ČL vanilkový extrakt
-
2 vajce
-
250 g špaldová múka
-
1 ČL jedlá sóda
-
1/2 ČL morská soľ
-
Na polevu
-
100 g čokoláda nad 80 %
-
70 g maslonakrájané na kocky
-
1 PL včelí med
-
1/2 ČL škorica
-
hrsť lieskové orechynasekané orechy na ozdobu
Príprava
Kroky
1
Hotovo
|
Rúru si zapni na 180 stupňov a nechaj rozohriať. Bábovkovú formu vymaž maslom a vysyp múkou. |
2
Hotovo
|
Maslo nechaj rozpustiť v malom hrnci, pridaj kakao a miešaj dovtedy, kým nebude zmes hladká. |
3
Hotovo
|
Pridaj horúcu kávu a odstav hrniec zo sporáku. |
4
Hotovo
|
Ešte horúcu zmes nalej do misy od mixéra pridaj cukor, pochúťkovú kyslú smotanu, vanilkový extrakt a vajíčka. Zapni šľahač a vyšľahaj celú zmes dohladka. |
5
Hotovo
|
V druhej miske si preosej múku, k nej pridaj soľ a jedlú sódu. Túto zmes pridaj do kakaovej a vyšľahaj až kým sa obe krásne spoja. |
6
Hotovo
|
Vzniknuté cesto nalej do pripravenej formy a peč cca. 45 minút. Hotové cesto bude pevné a jemne odtiahnuté od okrajov formy. |
7
Hotovo
|
Ak bude bábovka upečená, nechaj ju 20 minút vychladiť vo forme a potom ju preklop a opatrne z formy vyber. |
8
Hotovo
|
POLEVADo malého hrnčeka nalám čokoládu a pridaj maslo, med a škoricu. Daj na sporák na veľmi slabý plameň a miešaj, kým nevznikne hladká zmes. |
9
Hotovo
|
Polevu vylej na vychladenú bábovku, ozdob ovocím a orieškami. |
Jeden Komentár Skryť Komentáre
recept môže byť výborný ale prosím, to je ‚espresso‘ …