• Zdieľať
  • 777 Počet videní
  • 30 minút
  • Porcií 4
  • Stredný

Zdieľaj tento recept s priateľmi:

Použi sociálne siete alebo si skopíruj tento odkaz

Ingrediencie

Kalkulačka porcií
4 ks banán
2 PL včelí med
1 ks citrón
2 PL tmavý rum
1/2 ČL škorica mletá
1 PL maslo
4 kopčeky kokosová zmrzlina
na ozdobu medovka
Grilovaný medový banán s kokosovou zmrzlinou

Grilovaný medový banán s kokosovou zmrzlinou

To, že ovocie patrí na gril rovnako ako mäso už nie je žiadna novinka.

Preferencie:

    Ingrediencie

    Príprava

    Zdieľať

    Banán, ktorý si dnes pripravíme sa griluje na nepriamom ohni až do zmäknutia. Po tom, čo ho stiahneš z grilu je banán pripravený a hotový na servírovanie. Čo budeš robiť potom sa dozvieš v článku.

    Kroky

    1
    Hotovo

    Zmiešaj med, rum, škoricu a citrónovú šťavu. Banány olúp a rozrež pozdĺž. Tie vlož do misy a prelej ich sladkou zmesou. Banány nechaj odležať.

    2
    Hotovo

    Priprav si alobal. Ten polož dvojmo do tvaru štvorca a pomaž ho maslom. Okraje alobalu zdvihni. Do alobalu polož banán so všetkou marinádou a na vrch pridaj zvyšné maslo. Prikry ďalším alobalom a kraje stoč dovnútra. Spoje ale príliš neutesňuj.

    3
    Hotovo

    Griluj 5 - 8 minút. Podávaj na tanieri spolu so zmrzlinou a šťavou v alobale.

    Anna

    Ahojte, volám sa Anna a mám 30 rokov. Som veľmi rada, že môžem byť prostredníctvom mojich receptov súčasťou Akadémie krásy a RECEPTOV na chudnutie. Chcem vám ukázať, že sa dá variť nie len zdravo, ale aj chutne. Riadim sa príslovím: Si to, čo ješ. Verím, že veľa druhov ovocia, zeleniny či bylín má v sebe liečivú silu, čo najlepšie poznali naše staré mamy. Škoda, že v tomto modernom svete na to často zabúdame.

    predchádzajúci
    Letný osviežujúci šalát podávaný v žltom melóne
    ďalší
    Šalát s jahodami a kozím syrom
    predchádzajúci
    Letný osviežujúci šalát podávaný v žltom melóne
    ďalší
    Šalát s jahodami a kozím syrom

    Napíš, čo si myslíš o tomto RECEPTE