Výborná Hokkaido polievka + SMOOTHIE

Výborná Hokkaido polievka + SMOOTHIE

Vlastnosti:
  • Vegetarián
Preferencie:
    • 1 hodina
    • Porcií 4
    • Jednoduchý

    Ingrediencie

    Príprava

    Zdieľať

    Jednou z mojich najobľúbenejších polievok je táto, uvarená z tekvice HOKKAIDO. V teplých mesiacoch si ju varievam často a poviem ti, že chutí aj chlapom v rodine a to už je čo povedať. Vieme predsa, že chlapi sú veľmi prieberčiví a keď nie je mäso na večeru či na obed, veľmi sa do jedla nehrnú.

    Niečo málo o tejto tekvici: Táto oranžová zelenina ti pomôže vyplaviť z tela toxíny (dužina HOKKAIDA má močopudné účinky). Pôsobí blahodárne pri ochoreniach žalúdka. Najlepšie ju uskladníš na chladnom, ale nie vlhkom mieste. Zrelosť zistíš podľa stopky. Ak je drevnatá a obsýchajúca je čas ju vziať zo záhradky domov. Hokkaido obsahuje veľa betakaroténu. Vďaka obsahu sacharidov je vhodná i pre diabetikov. Možno si počula o tom, že pravidelná konzumácia semienok môže pomôcť zmenšiť zväčšenú prostatu (spojené problémy s močením vplyvom zúženej močovej trubice). Ak chceš zabrániť vzniku týchto problémov odporúča sa zjesť 30 g olúpaných sušených tekvicových semienok 3 krát denne.  Okrem toho sa v semienkach nachádza i zinok, ktorý je výborný pre naše vlásky, nechty a pokožku. Určite ju zaraď do svojho jedálnička.

    (Visited 970 times, 1 visits today)

    Kroky

    1
    Hotovo

    Priprav si hrniec do ktorého daj zohriať olivový olej. Nakrájaj si cibuľku a troška ju na oleji orestuj.

    2
    Hotovo

    Ak je orestovaná, pridaj ku nej očistenú mrkvu, zemiačky a tekvicu nakrájanú na malé kúsky. Takto to 5 minút sem tam miešaj, kým zeleninka nepustí svoju šťavu.

    3
    Hotovo

    Zeleninku zalej vývarom tak, aby ním bola celá prekrytá. Ak nemáš vývar, môžeš použiť použiť bujón s vodou.

    4
    Hotovo

    Pridaj soľ, čierne korenie a bazalku podľa chuti.

    5
    Hotovo

    Var dovtedy, kým všetka zeleninka nebude mäkká. Odstav zo šporáka a do polievky pretlač 2 strúčiky cesnaku. Vezmi ponorný mixér a rozmixuj zeleninku.

    6
    Hotovo

    Pridaj mlieko (odporúčam si odsledovať množstvo, aby polievka nebola veľmi riedka) premiešaj a daj späť na šporák zovrieť. Polievočka musí byť krémovo hustá.

    7
    Hotovo

    Ochutnaj, poprípade dochuť soľou, alebo čiernym korením. Snaž sa ale zachovať chuť mrkvy a tekvice.

    8
    Hotovo

    A je to ! Nič zložité však. Môžeš podávať s tekvicovými jadierkami a balzamikom.

    9
    Hotovo

    PREKVAPENIE NA ZÁVER: HOKKAIDO SMOOTHIE

    Ingrediencie:
    1/3 tekvice HOKKAIDO
    1 hruška
    1 lyžica javorový sirup
    2 lyžice biely jogurt
    cca. 120 ml mlieka

    Príprava:
    Tekvičku si olúp a nakrájaj na mesiačiky. Daj piecť do rúry na 10 minút. Po vybratí nechaj vychladnúť. Teraz si priprav mixér a vlož do neho všetky suroviny. Pridaj jogurt a mliečko. Suroviny spolu rozmixuj. Ak sa ti zdá, že je SMOOTHIE veľmi husté pridaj ešte mliečko na rozriedenie. Hotovo.

    Anna

    Ahojte, volám sa Anna a mám 30 rokov. Som veľmi rada, že môžem byť prostredníctvom mojich receptov súčasťou Akadémie krásy a RECEPTOV na chudnutie. Chcem vám ukázať, že sa dá variť nie len zdravo, ale aj chutne. Riadim sa príslovím: Si to, čo ješ. Verím, že veľa druhov ovocia, zeleniny či bylín má v sebe liečivú silu, čo najlepšie poznali naše staré mamy. Škoda, že v tomto modernom svete na to často zabúdame.

    predchádzajúci
    Plnené papriky kozím syrom a kuskusom
    ďalší
    Nátierka s kozím syrom, chutnými hubami a bylinkami
    predchádzajúci
    Plnené papriky kozím syrom a kuskusom
    ďalší
    Nátierka s kozím syrom, chutnými hubami a bylinkami

    Napíš, čo si myslíš o tomto RECEPTE