• Zdieľať
  • 4 850 Počet videní
  • 30 minút
  • Porcií 4
  • Stredný

Zdieľaj tento recept s priateľmi:

Použi sociálne siete alebo si skopíruj tento odkaz

Ingrediencie

Kalkulačka porcií
1. recept
1+1/2 hrnčeka grécky jogurt
1 PL olivový olej
1 ks limetka kôra+šťava
1 ČL chilli
1 ČL rasca
1 ČL cesnak pretlačený
1 ČL kari korenie
soľ
čierne korenie
2. recept
1/2 hrnčeka mandľové maslo
2 PL olivový olej
4 ČL tandoori korenie
mandle
koriander
1 PL citrónová šťava
Karfiol pečený vcelku na dva spôsoby

Karfiol pečený vcelku na dva spôsoby

Je čas, kedy máme trhoviská či obchody zaplavené karfiolom, či inou chutnou zeleninou.

Preferencie:

    Ingrediencie

    • 1. recept

    • 2. recept

    Príprava

    Zdieľať

    Preto som sa rozhodla ti ukázať, ako si môžeš jednoducho a rýchlo pripraviť k obedu pečený karfiol na dva spôsoby. Viem, že naše mami nám odjakživa vyprážali karfiol na oleji a ten bol nasiaknutý poriadnou dávkou oleja. Dnes však na túto variantu zabudneme 🙂

    Pri prvej aj druhej variante si jednu veľkú hlavu karfiolu daj do hrnca predvariť na 10-15 minút a rúru si predhrej na 200 stupňov. Plech na pečenie vymasť olejom, alebo maslom.

    Kroky

    1
    Hotovo

    1. recept

    V miske zmiešaj biely jogurt so všetkými koreninami. Zamiešaj a potri touto marinádou karfiol. Karfiol daj na pripravený plech a peč 30 minút. Povrch musí byť suchý, jemne upečený s kôrkou. Karfiol nechaj troška vychladnúť a môžeš podávať.

    2
    Hotovo

    2. recept

    V miske zmiešaj maslo, olivový olej a korenie tandoori. Ak máš marinádu hustú pridaj troška vody, alebo citrónovej šťavy. Karfiol potri pripravenou marinádou. Plech na pečenie buď vymasť olejom, alebo naň daj papier na pečenie. Rúru pusti na grilovanie a karfiol griluj 10-15 minút. Po upečení karfiol osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme čerstvou petržlenovou vňaťkou. Kto má rád môže vyskúšať posypať na sucho opečenými mandľami.

    Anna

    Ahojte, volám sa Anna a mám 30 rokov. Som veľmi rada, že môžem byť prostredníctvom mojich receptov súčasťou Akadémie krásy a RECEPTOV na chudnutie. Chcem vám ukázať, že sa dá variť nie len zdravo, ale aj chutne. Riadim sa príslovím: Si to, čo ješ. Verím, že veľa druhov ovocia, zeleniny či bylín má v sebe liečivú silu, čo najlepšie poznali naše staré mamy. Škoda, že v tomto modernom svete na to často zabúdame.

    predchádzajúci
    Extra kakaová chutná bábovka s čokoládovou polevou a ovocím
    ďalší
    Pečené kuracie stehná s hubami v smotanovej omáčke
    predchádzajúci
    Extra kakaová chutná bábovka s čokoládovou polevou a ovocím
    ďalší
    Pečené kuracie stehná s hubami v smotanovej omáčke

    Napíš, čo si myslíš o tomto RECEPTE