Ingrediencie
-
7 ks cibuľa
-
2 ks petržlen
-
slnečnicový olej
-
1 ks smotana na varenie
-
mlieko
-
1 ČL sušený cesnak
-
soľ
-
čierne korenie
Príprava
Ak by mi ju niekto uvaril a nepovedal, že je cibuľová, určite by som na to neprišla. Na túto polievku ti netreba žiadnu extra zeleninu, ale len obyčajnú cibuľu. Vedela by som ti o tom písať, ale ja si myslím, že kým ju doma neuvaríš, nezistíš aká v skutočnosti je. Za mňa ale poviem, že je výborná a hlavne veľmi zdravá. Verím, že by si nedokázala zjesť toľko cibule v takom množstve, ako ti ponúka táto polievočka. Je tak obľúbená, že ju robievame doma veľmi často. Odporúčam ti ju vyskúšať!
Kroky
1
Hotovo
|
Očisti si cibuľku a petržlen. Cibuľu pokrájaj na väčšie kusy. Petržlen na 1 cm kolieska. |
2
Hotovo
|
Do hrnca daj slnečnicový olej a nechaj ho rozohriať. |
3
Hotovo
|
Pridaj cibuľu s petržlenom a všetko spolu orestuj. Nepridávaj žiadnu vodu až po dobu, kým cibuľa nebude mať zlatohnedú farbu. Je to veľmi dôležité, pretože vtedy má polievka naozaj tú správnu chuť. |
4
Hotovo
|
Ak je cibuľa hotová, pridaj do hrnca vriacu vodu, soľ, sušený cesnak a čierne korenie. |
5
Hotovo
|
Voda by mala prekrývať všetku cibuľu. Teraz už len čakať. Celú polievku var ešte 15-20 minút. |
6
Hotovo
|
Ak máš hotovo, hrniec daj preč zo šporáka a do polievky vlej smotanu na varenie. Vezmi ponorný mixér a celú polievku krásne rozmixuj. Mlieko pridávam len vtedy, keď sa mi zdá, že je polievka veľmi hustá. Veľmi záleží na tom, koľko vody pridávaš ku cibuli. Ak tá tvoja bude tak akurát, mlieko vynechaj. Znova daj na sporák hrniec. Polievku nechaj ešte raz prejsť varom, ochutnaj a poprípade dochuť soľou a korením. |