• Zdieľať
  • 1 908 Počet videní
  • 50 minút
  • Porcií 4
  • Stredný

Zdieľaj tento recept s priateľmi:

Použi sociálne siete alebo si skopíruj tento odkaz

Ingrediencie

Kalkulačka porcií
Cesto
250 g múka hladká
150 g múka polohrubá
150 g biely jogurt
150 g maslo
75 g trstinový cukor mletý
Plnka
200 g orechy mleté
1+1/2 dcl mlieko teplé
75 g trstinový cukor
citrónová kôra
Malé rohlíčky plnené orechovou plnkou

Malé rohlíčky plnené orechovou plnkou

Pripravila som si pre teba recept na jemné malé orechové pečivo zo špaldovej múky.

Preferencie:

    Ingrediencie

    • Cesto

    • Plnka

    Príprava

    Zdieľať

    Môžeš ich pripraviť nasladko, alebo naslano. Dnes si urobíme spomenuté sladké orechové rohlíčky, no ak vynecháš v ceste cukor a pridáš štipku soli určite budú výborne chutiť naslano so šunkou, syrom, oreganom a paradajkami. Vytvoríš malé pizzovníky.

    Kroky

    1
    Hotovo

    Príprava cesta

    Všetky spomenuté suroviny zmiešaj a vytvaruj pekné cesto, ktoré nechaj 1 hodinku odpočívať. Potom cesto rozdeľ na 4 častí. Rozvaľkaj ho do kruhu (22 cm) a cesto rozdeľ na 8 častí. Pridaj plnku do širšej časti cesta a zroluj ho do tvaru rohlíčka.

    2
    Hotovo

    Príprava plnky

    Mleté oriešky zmiešaj s cukrom a citrónovou kôrou a postupne zalej vlažným mliekom. Mlieko nelej naraz ale postupne. Ak nebude treba, nedávaj všetko mliečko, aby si plnku nemala riedku. Ak sa ti plnka i napriek tomu bude zdať riedka, pridaj k nej pár piškót.

    3
    Hotovo

    Pečenie

    Na plech daj papier na pečenie. Naň polož pripravené rohlíčky a peč ich 15 minút pri 190 stupňoch. Po upečení rohlíčky nechaj vychladnúť a posyp ich cukrom.

    Anna

    Ahojte, volám sa Anna a mám 30 rokov. Som veľmi rada, že môžem byť prostredníctvom mojich receptov súčasťou Akadémie krásy a RECEPTOV na chudnutie. Chcem vám ukázať, že sa dá variť nie len zdravo, ale aj chutne. Riadim sa príslovím: Si to, čo ješ. Verím, že veľa druhov ovocia, zeleniny či bylín má v sebe liečivú silu, čo najlepšie poznali naše staré mamy. Škoda, že v tomto modernom svete na to často zabúdame.

    predchádzajúci
    Flambujeme: Výborné jabĺčko s orieškami a vanilkou
    ďalší
    Prívarok z tekvice HOKKAIDÓ
    predchádzajúci
    Flambujeme: Výborné jabĺčko s orieškami a vanilkou
    ďalší
    Prívarok z tekvice HOKKAIDÓ

    Napíš, čo si myslíš o tomto RECEPTE