Ingrediencie
-
400 g šampiňón
-
200 g hliva
-
3 strúčiky cesnak
-
2 PL olivový olej
-
1 ČL balsamicoak nemáš rada, tak vynechaj
-
150 g kozí syrčerstvý
-
2 PL biely jogurt
-
hrsť malý špenátmôže byť aj rukola alebo bazalka
-
1/2 ČL hnedý cukor
-
oregano
Príprava
Čo vravíš na kozí syr? Máš ho v láske? Ak áno, možno vyskúšaš nátierku, ktorú som si pre teba pripravila. Má výraznú chuť po kozom syre, chutnými hubami a bylinkami. Kozí syr je veľmi zdravý.
Poznám málo ľudí, ktorý ho ani neochutnali pretože tvrdia, že im smrdí:) Asi by som klamala, keby som povedala, že nemá špecifickú vôňu, ale na tú si len treba zvyknúť. Ak by ti to predsa len vadilo, poradím ti úplne čerstvý BIO kozí syr. Tým, že syr zreje, zvýrazňuje sa jeho chuť a vôňa. Treba si preto sledovať dátum spotreby na výrobku.
Výborný je ako nakladaný spolu s olivovým olejom, bylinkami a cesnakom. Čerstvé kozie syry sú vyrobené výhradne z kozieho mlieka, polotvrdé a tvrdé obsahujú často i kravské, alebo ovčie mlieko. Kozie mlieko pôsobí pozitívne na žalúdok, pretože zlepšuje trávenie, lieči citlivý žalúdok i tráviaci trakt, ale aj potravinové alergie. Neobsahuje LAKTÓZU a preto je vhodný aj pre ľudí alergických na mlieko. Obsahuje látky ktoré naše telo môžu chrániť pred nádorovými ochoreniami. Možno nevieš, ale koza nemôže ochorieť na túto chorobu, pretože jej telo vytvára protilátky proti tomuto ochoreniu. Pozitívne vplýva aj na migrénu i reumu.
Kroky
1
Hotovo
|
Očisti a nakrájaj si huby na plátky. Priprav si panvičku a a daj do nej pokrájané huby ktoré si orestuješ na olivovom oleji. Do húb pridaj na plátočky nakrájaný cesnak. Po chvíľke ti huby pustia svoju šťavu. Teraz si ich dochuť. Pridaj soľ, pol lyžičky cukru, oregano a ocot. Túto zmes premiestni na pekáč. Rúru si predhrej na 180 stupňov a vlož do nej pripravené huby. Určite nechaj cca 5 minút zapiecť. |
2
Hotovo
|
Teraz si priprav kozí syr. Rozdrob ho v rukách a zmiešaj s jogurtom. Ak by si našla v obchode len kozí syr, ktorý bude ako nátierkový, môžeš s istotou použiť aj ten. Obe suroviny spolu vymiešaj a pridaj rukolu, alebo špenát nakrájaný na drobno. Ochutnaj a poprípadne pridaj trošku soli. |
3
Hotovo
|
Tmavú bagetku si nakrájaj na 2-3 cm hrubé prúžky a pokvapkaj olivovým olejom. Rozlož na pekáč a nechaj vo vyhriatej rúre na 180 stupňov zapiecť. Po vychladnutí bagiet, môžeš natierať nátierkou. |
4
Hotovo
|
Na vrch nátierky polož lístok čerstvej bazalky, rukoly, alebo špenátu. Každá jedna bylinka má špecifickú chuť, preto to nechám na tebe. Ako posledné pridaj kúsky húb. |