Zdieľaj tento recept s priateľmi:

Použi sociálne siete alebo si skopíruj tento odkaz

Ingrediencie

400 g šampiňón
200 g hliva
3 strúčiky cesnak
2 PL olivový olej
1 ČL balsamico ak nemáš rada, tak vynechaj
150 g kozí syr čerstvý
2 PL biely jogurt
hrsť malý špenát môže byť aj rukola alebo bazalka
1/2 ČL hnedý cukor
oregano
Nátierka s kozím syrom, chutnými hubami a bylinkami

Nátierka s kozím syrom, chutnými hubami a bylinkami

Vlastnosti:
  • Vegetarián
Preferencie:
    • Stredný

    Ingrediencie

    Príprava

    Zdieľať

    Čo vravíš na kozí syr? Máš ho v láske? Ak áno, možno vyskúšaš nátierku, ktorú som si pre teba pripravila. Má výraznú chuť po kozom syre, chutnými hubami a bylinkami. Kozí syr je veľmi zdravý.

    Poznám málo ľudí, ktorý ho ani neochutnali pretože tvrdia, že im smrdí:) Asi by som klamala, keby som povedala, že nemá špecifickú vôňu, ale na tú si len treba zvyknúť. Ak by ti to predsa len vadilo, poradím ti úplne čerstvý BIO kozí syr. Tým, že syr zreje, zvýrazňuje sa jeho chuť a vôňa. Treba si preto sledovať dátum spotreby na výrobku.

    Výborný je ako nakladaný spolu s olivovým olejom, bylinkami a cesnakom. Čerstvé kozie syry sú vyrobené výhradne z kozieho mlieka, polotvrdé a tvrdé obsahujú často i kravské, alebo ovčie mlieko. Kozie mlieko pôsobí pozitívne na žalúdok, pretože zlepšuje trávenie, lieči citlivý žalúdok i tráviaci trakt, ale aj potravinové alergie. Neobsahuje LAKTÓZU a preto je vhodný aj pre ľudí alergických na mlieko. Obsahuje látky ktoré naše telo môžu chrániť pred nádorovými ochoreniami. Možno nevieš, ale koza nemôže ochorieť na túto chorobu, pretože jej telo vytvára protilátky proti tomuto ochoreniu. Pozitívne vplýva aj na migrénu i reumu.

    (Visited 400 times, 1 visits today)

    Kroky

    1
    Hotovo

    Očisti a nakrájaj si huby na plátky. Priprav si panvičku a a daj do nej pokrájané huby ktoré si orestuješ na olivovom oleji. Do húb pridaj na plátočky nakrájaný cesnak. Po chvíľke ti huby pustia svoju šťavu. Teraz si ich dochuť. Pridaj soľ, pol lyžičky cukru, oregano a ocot. Túto zmes premiestni na pekáč. Rúru si predhrej na 180 stupňov a vlož do nej pripravené huby. Určite nechaj cca 5 minút zapiecť.

    2
    Hotovo

    Teraz si priprav kozí syr. Rozdrob ho v rukách a zmiešaj s jogurtom. Ak by si našla v obchode len kozí syr, ktorý bude ako nátierkový, môžeš s istotou použiť aj ten. Obe suroviny spolu vymiešaj a pridaj rukolu, alebo špenát nakrájaný na drobno. Ochutnaj a poprípadne pridaj trošku soli.

    3
    Hotovo

    Tmavú bagetku si nakrájaj na 2-3 cm hrubé prúžky a pokvapkaj olivovým olejom. Rozlož na pekáč a nechaj vo vyhriatej rúre na 180 stupňov zapiecť. Po vychladnutí bagiet, môžeš natierať nátierkou.

    4
    Hotovo

    Na vrch nátierky polož lístok čerstvej bazalky, rukoly, alebo špenátu. Každá jedna bylinka má špecifickú chuť, preto to nechám na tebe. Ako posledné pridaj kúsky húb.

    Anna

    Ahojte, volám sa Anna a mám 30 rokov. Som veľmi rada, že môžem byť prostredníctvom mojich receptov súčasťou Akadémie krásy a RECEPTOV na chudnutie. Chcem vám ukázať, že sa dá variť nie len zdravo, ale aj chutne. Riadim sa príslovím: Si to, čo ješ. Verím, že veľa druhov ovocia, zeleniny či bylín má v sebe liečivú silu, čo najlepšie poznali naše staré mamy. Škoda, že v tomto modernom svete na to často zabúdame.

    predchádzajúci
    Výborná Hokkaido polievka + SMOOTHIE
    ďalší
    Tvarohová pomazánka s brokolicou
    predchádzajúci
    Výborná Hokkaido polievka + SMOOTHIE
    ďalší
    Tvarohová pomazánka s brokolicou

    Napíš, čo si myslíš o tomto RECEPTE