Ingrediencie
-
Závitky
-
500 g kuracie prsia
-
150 g dusená šunka
-
150 g tvrdý syr
-
čerstvý špenát
-
olivový olej
-
maslo
-
morská soľ
-
čierne korenie
-
Pomarančová omáčka
-
2 ks pomaranč
-
1 ks grep
-
pomarančová kôra
-
100 g kokosový cukor
-
mäsový výpek
-
1 PL maslo
Príprava
Tento recept je nie len pastvou pre oči, ale skutočne božsky aj chutí.
Zamilovala som sa do neho hneď ako som ho ochutnala. Verím, že ti bude chutiť rovnako ako mne a že si ho so mnou pekne podla postupu uvaríš.
Hlavnou prísadou v tomto jedle su pomaranče. Ja som sa chcela s receptom troška pohrať a preto som pridala aj jeden grep. Povedala by som, že jedlu dodal ešte výraznejšiu vôňu a chuť.
RADA:
- Čo je redukcia? Redukovanie je proces, kde sa vyvarí tzv. tekutina, čím REDUKCIA-omáčka, šťava zhustne.
- Ako zahustiť omáčku iným spôsobom? Omáčky sa dajú zahustiť aj solamylom, alebo múkou spolu so studenou vodou. Treba však vedieť, že ak zahusťujeme omáčku múkou, musíme ju nechať prevrieť 15-20 minút.
Kroky
1
Hotovo
|
Ako prvé si mäso opláchni a prerež tak, aby si z neho mala krásne plátky, ktoré budeš plniť. |
2
Hotovo
|
Mäsko poklep, aby sa ti lepšie plnilo. Osoľ a okoreň čiernym korením. |
3
Hotovo
|
|
4
Hotovo
|
|
5
Hotovo
|
Na panvicu si daj troška olivového oleja spojeného s klasickým a prudko osmaž z každej strany. Dôležité je, aby si naozaj dala oleja málo, pretože z výpeku budeš robiť omáčku. Ak by bolo oleja veľa, omáčka by bola veľmi mastná. |
6
Hotovo
|
Teraz si závitky vytiahni na pekáč, ktorý si vymasť troškou oleja a na mäsko pridaj kúsky masla. Daj do rúry na cca.180 stupňou dopiecť a zapiecť. Musíš sledovať farbu mäska. Ak je z vrchu zlatisté je hotové. |
7
Hotovo
|
Príprava pomarančovej omáčky1. Cukor si jemne skaramelizuj na panvičke a pridaj šťavu z vytlačených pomarančov a grepu. Dávaj pozor pri karamelizovaní, radšej pracuj na slabšom ohni a pomalšie. |