• Domov
  • Mäso
  • Pečené kuracie závitky v sladkej pomarančovej omáčke
Pečené kuracie závitky v sladkej pomarančovej omáčke

Pečené kuracie závitky v sladkej pomarančovej omáčke

Vlastnosti:
  • Vysoký obsah bielkovín
Preferencie:

    V dnešnej modernej kuchyni nie je novinkou kombinovať chute mäsa s ovocím, medom,  či inými sladkými surovinami. Je to hra chutí a vôni. Ľudia skúšajú nové recepty, aby si oživili tie tradičné. Dnešný je tiež tak trocha ,,iný" tak pod navariť so mnou :)

    • 60 minút
    • Porcií 4
    • Stredný

    Ingrediencie

    • Závitky

    • Pomarančová omáčka

    Príprava

    Zdieľať

    Tento recept je nie len pastvou pre oči, ale skutočne božsky aj chutí.

    Zamilovala som sa do neho hneď ako som ho ochutnala. Verím, že ti bude chutiť rovnako ako mne a že si ho so mnou pekne podla postupu uvaríš.

    Hlavnou prísadou v tomto jedle su pomaranče. Ja som sa chcela s receptom troška pohrať a preto som pridala aj jeden grep. Povedala by som, že jedlu dodal ešte výraznejšiu vôňu a chuť.

    RADA:

    • Čo je redukcia?  Redukovanie je proces, kde sa vyvarí tzv. tekutina, čím REDUKCIA-omáčka, šťava zhustne.
    • Ako zahustiť omáčku iným spôsobom? Omáčky sa dajú zahustiť aj solamylom, alebo múkou spolu so studenou vodou. Treba však vedieť, že ak zahusťujeme omáčku múkou, musíme ju nechať prevrieť 15-20 minút.
    (Visited 1 575 times, 1 visits today)

    Kroky

    1
    Hotovo

    Ako prvé si mäso opláchni a prerež tak, aby si z neho mala krásne plátky, ktoré budeš plniť.

    2
    Hotovo

    Mäsko poklep, aby sa ti lepšie plnilo. Osoľ a okoreň čiernym korením.

    3
    Hotovo

    Na mäsko začni postupne ukladať plátky šunky, syra a navrch pridaj čerstvý špenát.

    4
    Hotovo

    Zaviň si rolky a kraje prichyť špáradlami. Ak ti môžem poradiť, najlepšie bude, keď dáš na každý závitok rovnaký počet špáradiel. Pri vyťahovaní nemusíš dlho pozerať, či ti nejaký nezostal v mäsku.

    5
    Hotovo

    Na panvicu si daj troška olivového oleja spojeného s klasickým a prudko osmaž z každej strany. Dôležité je, aby si naozaj dala oleja málo, pretože z výpeku budeš robiť omáčku. Ak by bolo oleja veľa, omáčka by bola veľmi mastná.

    6
    Hotovo

    Teraz si závitky vytiahni na pekáč, ktorý si vymasť troškou oleja a na mäsko pridaj kúsky masla. Daj do rúry na cca.180 stupňou dopiecť a zapiecť. Musíš sledovať farbu mäska. Ak je z vrchu zlatisté je hotové.

    7
    Hotovo

    Príprava pomarančovej omáčky

    1. Cukor si jemne skaramelizuj na panvičke a pridaj šťavu z vytlačených pomarančov a grepu. Dávaj pozor pri karamelizovaní, radšej pracuj na slabšom ohni a pomalšie.
    2. Za stáleho miešania nechaj rozpustiť skaramelizovaný cukor so šťavou.
    3. Do výpeku z mäska daj pol naberačky vývaru a nechaj prevrieť. Pridaj pripravený skaramelizovaný cukor so šťavou.
    4. Nakoniec dodaj lyžičku studeného masla, kúsok kôry z pomaranča (bez bielej časti, inak by bola horká) a nechaj omáčku troška zredukovať aby zhustla.

    Anna

    Ahojte, volám sa Anna a mám 30 rokov. Som veľmi rada, že môžem byť prostredníctvom mojich receptov súčasťou Akadémie krásy a RECEPTOV na chudnutie. Chcem vám ukázať, že sa dá variť nie len zdravo, ale aj chutne. Riadim sa príslovím: Si to, čo ješ. Verím, že veľa druhov ovocia, zeleniny či bylín má v sebe liečivú silu, čo najlepšie poznali naše staré mamy. Škoda, že v tomto modernom svete na to často zabúdame.

    predchádzajúci
    Špenátová syrová roláda s lososom
    ďalší
    Fit kokosová roláda
    predchádzajúci
    Špenátová syrová roláda s lososom
    ďalší
    Fit kokosová roláda

    Napíš, čo si myslíš o tomto RECEPTE