Ingrediencie
-
3 stredne veľké kusy sladký zemiak (batat)
-
1 PL kokosový olej
-
1 ks nakrájaná na plátky cibuľa
-
1 a 1/2 šálky varenej červená fazuľa
-
1 ČL kajenské korenie
-
1/2 PL rasca
-
2 PL paradajkový pretlak
-
1 ks červená paprika
-
štipka morská soľ
-
Na ozodbu
-
koriander
-
žerucha
-
avokádo
-
limetka
-
limetová šťava
Príprava
Kroky
1
Hotovo
|
Predhrej rúru na 190° C. Umyté bataty pichni pár krát vidličkou. Vylož plech na pečenie papierom na pečenie, poukladaj naň zemiaky a peč 60 – 75 min. Riaď sa vlastným úsudkom a zemiaky pre istotu kontroluj. Hotové sú vtedy, keď ľahko nožom prerežeš šupku a vo vnútri je zemiak mäkký. Keď sú hotové, vyber rich z rúry a nechaj mierne vychladnúť, nie však úplne do studena, mali by byť teplé, no nie príliš horúce. |
2
Hotovo
|
Kým sa pečú zemiaky, na panvičke rozohrej kokosový olej a opeč na ňom nakrájanú cibuľku 10 – 15 min, až kým neskaramelizuje. Do panvice pridaj lyžicu vody, aby chytila peknú glazúru. |
3
Hotovo
|
Do panvice pridaj korenie, pretlak a asi 30 sekúnd nechaj podusiť. Pridaj nakrájanú papriku a dus ďalšie 3 minúty. Keď paprika zmäkne, pridaj fazuľu, soľ, potom všetko premiešaj a nechaj dusiť asi 5 minút, aby sa chute spojili. |
4
Hotovo
|
V každom zemiaku urob stredom pozdĺžny rez tak, aby si ho úplne neprerezala, ale aby sa dal otvoriť a odhalil tak krásnu oranžovú dužinu. Lyžičkou vlož dnu fazuľovú zmes z panvice a na zemiak poukladaj ozdôbky. |
5
Hotovo
|
Na ozdobu a dochutenie môžeš použiť aj limetkový krém. Zmiešaj 1/2 šálky gréckeho bieleho jogurtu s limetkovou šťavou, trošku soli a ak chceš, pridaj aj trošku vody, aby bola zmes redšia. |
2 Komentárov Skryť Komentáre
Recept nesedi s obrazkom. Viete poskytnut recept aj na to, co je na obrazku?
co tam robia tie hribiky, tie su tiez v recepte ? nejako som to tam nevidela v popise