Ingrediencie
-
1 ks baklažánna plátky
-
150 g syr Feta
-
zopár cherry paradajky
-
1 ks cibuľana jemno
-
2 strúčiky cesnak
-
2 PL olivový olejextra panenský
-
2 PL bazalkačerstvá
Príprava
Miesto toho, aby si siahla po slaných čipsoch alebo sladkostiach, priprav si jednoduché baklažánové jednohubky. Zasýtia a sú veľmi chutné. Vhodné i na ľahkú večeru, či obed.
TIP: Takéto rolky si môžeš pripraviť aj z cukety, alebo prosciutta.
Kroky
1
Hotovo
|
Vezmi si na tenko nakrájaný baklažán a osoľ ho. Plátky nechaj chvíľku postáť. Potom ich opláchni a osuš. Na grilovaciu panvicu daj minimum oleja a po rozohriatí na panvičke opeč baklažánové plátky z každej strany. Tie potom polož na papierovú vreckovku, aby vpila prebytočný olej. |
2
Hotovo
|
Medzi tým si priprav plnku. Syr feta, cibuľku, pretlačený cesnak a bazalku zmiešaj dokopy. Ochutnaj, poprípade dochuť čiernym korením. |
3
Hotovo
|
Na kraj baklažánu polož zhruba lyžicu plnky a zopár kúskov pokrájanej cherry paradajky. Plátok zroluj a aby ti rolka držala pokope, pomôž si špáradlom.Takto postupne naplň všetky plátky a môžeš podávať. |
Napíš, čo si myslíš o tomto RECEPTE