Ingrediencie
-
5 ks hliva
-
1/2 ks limetka
-
450 g zelená špargľa
-
3 ks šalotka
-
3 strúčiky cesnak
-
zeleninový vývar
-
olivový olej
-
petržlenová vňaťčerstvá
-
rozmarín
-
soľ
-
čierne korenie
Príprava
Ide o hríb, ktorý je liečivý. Konzumuje sa celá. Obsahuje betaglukán stimulant imunity a spaľovač procesu starnutia. Má nízku energetickú hodnotu, čiže je vhodná i pri chudnutí. Nemusíš sa báť, že tepelnou úpravou stratí živiny, práve naopak, uchová si v sebe liečivé účinky.
Kroky
1
Hotovo
|
Hlivu si nakrájaj na hrubšie kolieska. Klobúčiky si zatiaľ odlož bokom. Osmaž ju z jednej i druhej strany na panvici s troškou olivového oleja. Približne 3 - 4 minútky a prelož ju na tanier. |
2
Hotovo
|
V miske zmiešaj šťavu z limetky + olivový olej a dochuť soľou. Touto zmesou zalej hlivu a prikry alobalom. |
3
Hotovo
|
Špargľu nakrájaj na 3 cm kúsky. Tú povar vo vriacej vode 4 minútky a potom rýchlo schlaď v ľadovej vode. Špargľa by mala byť chrumkavá. Následne ju aj do mixéra a pridaj troška vývaru. Pár kúskov si nechaj na ozdobu taniera. Rozmixuj a dochuť soľou. Vznikne ti pyré. |
4
Hotovo
|
Klobúčiky z hlivy nakrájaj najemno spolu so šalotkou, cesnakom a rozmarínom. Na panvicu daj trošku olivového oleja, pridaj šalotku. Tú orestuj a hneď nato prisyp hlivu a cesnak. Všetko spolu osmaž a dochuť čiernym korením, soľou a rozmarínom. |
5
Hotovo
|
Na tanier daj špargľové pyré. Pridaj hlivu ktorú posyp petržlenovou vňaťou a nezabudni pridať zmes šalotky a pár kúskov z odloženej špargle. |