• Zdieľať
  • 5 829 Počet videní
  • 60 minút
  • Porcií 4
  • Stredný

Zdieľaj tento recept s priateľmi:

Použi sociálne siete alebo si skopíruj tento odkaz

Ingrediencie

Kalkulačka porcií
2 ks cibuľa
2 strúčiky cesnak
100 g dusená šunka
450 g cuketa
200 g mozzarella
200 g tvaroh
6 ks vajce
150 g špaldová múka
1 sáčok prášok do pečiva
50 g parmezán
morská soľ
čierne korenie
Slaný cuketový koláč k obedu

Slaný cuketový koláč k obedu

Lámeš si hlavu a nevieš, čo pripraviť na obed? Nezúfaj a upeč si a tvojej rodinke výbornú cuketu. Určite po nej neostane ani stopy a bude vám chutiť. Navyše pri príprave nestráviš veľa času a bude hotový raz-dva. Tak šup šup do toho!

Vlastnosti:
  • Vegetarián
Preferencie:

    Ingrediencie

    Príprava

    Zdieľať

    Kroky

    1
    Hotovo

    Cibuľku si nakrájaj na jemno a cesnak na tenké plátky. Na panvičke si zohrej olivový olej a pridaj cibuľu s cesnakom.

    2
    Hotovo

    Krátko orestuj a pridaj na kocky nakrájanú šunku.

    3
    Hotovo

    Medzitým rozohrej rúru na 180 stupňov.

    4
    Hotovo

    Do misky vlož cuketu, ktorú si si očistila a nastrúhala na strúhadle nahrubo, na kocky nakrájanú mozzarelu, tvaroh a orestovanú zmes šunky, cibuľky a cesnaku. Všetko osoľ a okoreň.

    5
    Hotovo

    V druhej miske zmiešaj múku s kypriacim práškom a pridaj jemne vyšľahané vajíčka. Hmotu rukami zamiešaj.

    6
    Hotovo

    Teraz zmiešaj prvú zmes s druhou tak, aby sa všetko spolu prepojilo.

    7
    Hotovo

    Na plech daj papier na pečenie a pripravenú hmotu vlej na papier.

    8
    Hotovo

    Na vrch cesta pridaj tenké plátky cukety a paradajky. Posyp strúhaným parmezánom.

    9
    Hotovo

    Peč zhruba 45 minút, až kým syr zvrchu bude mať krásnu zlatú farbu.

    Anna

    Ahojte, volám sa Anna a mám 30 rokov. Som veľmi rada, že môžem byť prostredníctvom mojich receptov súčasťou Akadémie krásy a RECEPTOV na chudnutie. Chcem vám ukázať, že sa dá variť nie len zdravo, ale aj chutne. Riadim sa príslovím: Si to, čo ješ. Verím, že veľa druhov ovocia, zeleniny či bylín má v sebe liečivú silu, čo najlepšie poznali naše staré mamy. Škoda, že v tomto modernom svete na to často zabúdame.

    predchádzajúci
    Tvarohová pomazánka s brokolicou
    predchádzajúci
    Tvarohová pomazánka s brokolicou

    Napíš, čo si myslíš o tomto RECEPTE