Ingrediencie
-
300 g špagety
-
400 g paradajka
-
200 ml paradajkový pretlak
-
60 g čierne olivy
-
60 g zelené olivy
-
2 PL kapary
-
3 PL olivový olej
-
3 strúčiky cesnak
-
1 ČL trstinový cukor
-
1 PL bazalkasušená
-
1/2 PL rozmarínsušený
-
soľ
-
čierne korenie
Príprava
Určite tu nebude núdza na čierne a zelené olivy, či poriadna dávka paradajok a parmezánu. Jedlo je naozaj výborné. Tak sa poď so mnou pozrieť ako sa pripravuje a aké jednoduché bude varenie.
Kroky
1
Hotovo
|
Špagety uvar podľa postupu, sceď a prepláchni studenou vodou. |
2
Hotovo
|
Na panvicu daj trochu olivového oleja, nechaj ho rozohriať a narýchlo popraž na tenko nakrájaný cesnak. Hneď nato pridaj plátky paradajok, paradajkový pretlak, cukor, kapary, olivy, bazalku a rozmarín. |
3
Hotovo
|
Celú zmes okoreň, osoľ a 15 minút nechaj dusiť na miernom ohni. Na tanier daj špagety, pridaj hotovú zmes a nezabudni dodať poriadnu dávku kvalitného parmezánu. |