Ingrediencie
-
1 kg zemiaky
-
1 ks zeler
-
1 ks cibuľa
-
2 ks mrkva
-
mlieko
-
maslo
-
soľ
-
čierne korenie
Príprava
Nechcela som robiť klasickú zemiakovú kašu. V chladničke som našla zeler, ktorý tam stál už druhý deň, tak mi napadlo pridať ho k zemiakom. Aby som nevylievala všetku vodu, v ktorej by sa mrkva a zeler varili (obsahuje veľa vitamínov), rozhodla som sa variť všetko naraz a určitú časť vody ponechať. Vzniklo jedno úžasné pyré. Verím, že by chutilo aj tým najmenším. Ak sa ti môj nápad páči, vyskúšaj si recept uvariť. Za nás môžem povedať už teraz, že nám pyré veľmi chutilo.
K pyré sa veľmi hodí čerstvý šalát pripravený z uhoriek, ľadového šalátu, cibuľky, soli, šťavy z citróna, korenia a lyžice olivového oleja.
Kroky
1
Hotovo
|
Zemiaky, zeler, cibuľu a mrkvu očisti. Všetko nakrájaj na menšie kúsky a daj do hrnca spolu s vodou. Pridaj 1 lyžičku soli a troška čierneho korenia. Var až kým zemiačky a zeleninka bude mäkká. |
2
Hotovo
|
Po uvarení prebytočnú vodu vylej a troška si odlož do pohára. Vezmi ponorný mixér a pridaj máličko odloženej vody. Začni mixovať. Ak sa ti zdá, že je pyré veľmi husté pridaj prevarené mlieko a kúsok masla. Pyré musí byť tak akurát. Nesmie byť veľmi riedke, ani veľmi husté. Sama uvidíš, ako zaujímavo chutí. Mrkva má sladkastú chuť, zeler je výrazný. Určite odporúčam. |