• Domov
  • Ryby
  • Špenátová syrová roláda s lososom
  • Zdieľať
  • 4 271 Počet videní
  • 1 hodina
  • Porcií 4
  • Stredný
  • 180 stupňov

Zdieľaj tento recept s priateľmi:

Použi sociálne siete alebo si skopíruj tento odkaz

Ingrediencie

Kalkulačka porcií
Cesto
3 ks vajce
3 strúčiky cesnak
120 g múka polohrubá
400 g mrazený špenát
Plnka
údený losos
1 ks urobené natvrdo vajce
1 ks cibuľa
250 g tavený syr
125 g maslo
morská soľ
čierne korenie
Špenátová syrová roláda s lososom

Špenátová syrová roláda s lososom

Čo tak vyskúšať niečo netradičné a pochutiť si na roláde pripravenej zo špenátu? Áno? tak zostaň so mnou a prečítaj si, ako jednoducho to pôjde. Vyzerá úžasne a zvládnu ju aj začiatočníčky. V neposlednom rade ju máš pripravenú v krátkom čase.

Vlastnosti:
  • Vysoký obsah bielkovín
Preferencie:

    Ingrediencie

    • Cesto

    • Plnka

    Príprava

    Zdieľať

    Kroky

    1
    Hotovo

    Ku špenátu pridaj 3 žĺtka a polohrubú múku. Zamiešaj a ochuť predtlačeným cesnakom a soľou. Z bielok vyšľahaj tuhý sneh a zapracuj do cesta už len zľahka.

    2
    Hotovo

    Rúru nechaj vyhriať na 180 stupňov a plech vylož papierom na pečenie. Vylej naň pripravené cesto. Peč 12 minút.

    3
    Hotovo

    Plnka: Vajíčko uvar natvrdo a nechaj vychladnúť. Maslo vymiešaj s taveným syrom a pridaj na drobno pokrájané vajíčko a cibuľku. Dochuť soľou a čiernym korením. Teplé, nie však horúce špenátové cesto zaviň spolu s papierom na pečenie do rolády. Nechaj ho vychladnúť. Potom ho rozbaľ, papier na pečenie stiahni a na cesto natri plnku. Na kraj odkiaľ budeš cesto vinúť pridaj plátky na tenko pokrájaného údeného lososa. Opäť cesto zaviň a nechaj v chlade stuhnúť.

    4
    Hotovo

    Špenátovú roládu nakrájaj na plátky.

    Anna

    Ahojte, volám sa Anna a mám 30 rokov. Som veľmi rada, že môžem byť prostredníctvom mojich receptov súčasťou Akadémie krásy a RECEPTOV na chudnutie. Chcem vám ukázať, že sa dá variť nie len zdravo, ale aj chutne. Riadim sa príslovím: Si to, čo ješ. Verím, že veľa druhov ovocia, zeleniny či bylín má v sebe liečivú silu, čo najlepšie poznali naše staré mamy. Škoda, že v tomto modernom svete na to často zabúdame.

    predchádzajúci
    Špenátové tagliatelle s cesnakom a bylinkami
    ďalší
    Pečené kuracie závitky v sladkej pomarančovej omáčke
    predchádzajúci
    Špenátové tagliatelle s cesnakom a bylinkami
    ďalší
    Pečené kuracie závitky v sladkej pomarančovej omáčke

    Napíš, čo si myslíš o tomto RECEPTE