Ingrediencie
-
1 balenie špenátmrazený
-
2 PL medvedí cesnakmrazený
-
2 ks vajce
-
celozrná múka hladká
-
soľ
-
trošku cesnaksušený
-
trošku majoránkasušená
Príprava
Možno ani netušíš:
- Bryndza patrí medzi zdravé potraviny. To potvrdil aj ruský vedec Iľja Mečnikov. Je nositeľom Nobelovej ceny za medicínu. Zistil, že kyslomliečne výrobky majú vplyv na vek a jeho predĺženie. Inicioval výskum baktérií mliečneho kvasenia.Ten sa volá lactobacily. A práve tie sú naši ochrancovia pred onkologickým ochorením. Mliečne baktérie netvoria enzýmy premieňajúce niektoré zložky potravy na karcinogény. Mliečne baktérie zvyšujú vstrebávanie vápnika a minerálov v našich črevách. Tým chránia pred rednutím kostí, rakovinou hrubého čreva a kazením zubov.
- Prečo práve bryndzu? ovčie mlieko obsahuje viac CLA ako kravské. CLA znamená konjugovaná linolová kyselina. Tá nepodporuje tvorbu a ukladanie tukov a má protirakovinové učinky. Preto smelo do jedenia bryndze. Však práve tá májová je vraj najlepšia!
Kroky
1
Hotovo
|
V miske nechaj rozmraziť špenát spolu s cesnakom. Prebytočnú vodu zlej. |
2
Hotovo
|
Pridaj vajíčka, soľ, majoránku, sušený cesnak a múku podľa potreby. |
3
Hotovo
|
Cesto na halušky by malo byť trošička tuhšie ako bežné haluškové cesto. |
4
Hotovo
|
Vo veľkom hrnci si nechaj zovrieť vodu s 1 lyžičkou soli. |
5
Hotovo
|
Halušky nechaj pár minút variť, potom ich zceď. Nevylievaj však všetku vodu, zhruba deci nechaj v hrnci pri haluškách. |
6
Hotovo
|
Pridaj bryndzu a poriadne premiešaj. Halušky podávaj teplé. |