Špenátové tagliatelle s cesnakom a bylinkami

Špenátové tagliatelle s cesnakom a bylinkami

Vlastnosti:
  • Vegetarián
Preferencie:

    Ja som si dnes pre teba pripravila výborné špenátové cestoviny. Pevne verím, že ich vyskúšaš aj ty a že ti budú chutiť. Tak bez zbytočných rečí poďme na to.

    • Porcií 4
    • Stredný

    Ingrediencie

    Príprava

    Zdieľať

    Máš rada špenát? Ja už som zabudla na časy školských jedální a od určitého veku ho zbožňujem. Nie len preto, že je zdravý. Naozaj, kto ho vie pripraviť pozná, že chutí výborne. Stačí k nemu pridať len tie správne ingrediencie.

    (Visited 3 192 times, 1 visits today)

    Kroky

    1
    Hotovo

    Jarnú cibuľku si nakrájaj na tenké plátky spolu s cesnakom. Na panvicu si daj 2 lyžice olivového oleja a cibuľku s cesnakom troška orestuj.

    2
    Hotovo

    Šampiňóny si umy, prekroj na štvrtinky a pridaj k cesnaku a cibuli. Panvičku prikry a všetko spolu podus cca. 5 minút.

    3
    Hotovo

    Vezmi si hrniec a nechaj v ňom zovrieť mierne osolenú vodu spolu s 1 lyžicou olivového oleja. Po zovretí pridaj tagliatelle. Var 3-5 minút, aby boli uvarené al dente. Vodu sceď a cestovinky vráť do hrnca.

    4
    Hotovo

    Na panvičku pridaj špenát a nechaj ho prehriať. Trvá to zhruba 2 minúty.

    5
    Hotovo

    Primiešaj tvrdý syr.

    6
    Hotovo

    Pridaj smotanu. Jedlo zohrievaj, ale nech ti nevrie.

    7
    Hotovo

    Na panvičku vmiešaj cestoviny. Všetko spolu dochuť soľou a čiernym korením.

    8
    Hotovo

    Za stáleho miešania ešte všetko povaríme 2 minúty.

    9
    Hotovo

    Cestoviny podávaj na tanieri posypané rozdrvenými pistáciami a ozdobené bazalkou s troškou nastrúhaného parmezánu.

    Anna

    Ahojte, volám sa Anna a mám 30 rokov. Som veľmi rada, že môžem byť prostredníctvom mojich receptov súčasťou Akadémie krásy a RECEPTOV na chudnutie. Chcem vám ukázať, že sa dá variť nie len zdravo, ale aj chutne. Riadim sa príslovím: Si to, čo ješ. Verím, že veľa druhov ovocia, zeleniny či bylín má v sebe liečivú silu, čo najlepšie poznali naše staré mamy. Škoda, že v tomto modernom svete na to často zabúdame.

    predchádzajúci
    Cookies z arašidového masla pre lenivé
    ďalší
    Špenátová syrová roláda s lososom
    predchádzajúci
    Cookies z arašidového masla pre lenivé
    ďalší
    Špenátová syrová roláda s lososom

    Napíš, čo si myslíš o tomto RECEPTE