Ingrediencie
-
200 g špaldová múkahladká 70% + polohrubá 30%
-
1 ks cibuľa
-
3 ks vajce
-
500 g špenát
-
1 PL slnečnicový olej
-
100 g biely jogurt
-
soľ
-
muškátový oriešok
-
čierne korenie
-
250 g syr Feta
-
100 g maslo
Príprava
Dnes si upečieme koláč, kde zamiešame špenát so syrom Feta a muškátovým orieškom, čo dodá koláču nesmierne dobrú chuť. Aby si nemusela využívať klasickú bielu múku, siahla som po špaldovej hladkej a polohrubej, aby cesto ostalo nadýchané a ľahšie.
Kroky
1
Hotovo
|
Múku vsyp do misky a pridaj k nej na menšie kúsky nakrájané maslo izbovej teploty. Do cesta zapracuj 1 vajíčko a trošku soli. Cesto môžeš dať na 15 minút do chladničky odpočívať, ale nie je to nutné. Špenátové listy prepláchni a chvíľku ich povar. |
2
Hotovo
|
Na panvici rozohrej olej a opraž na ňom cibuľku. Pridaj špenát zbavený vody a nechaj zmes trošku ohriať. Rúru predhrej na 180 stupňov. Formu na pečenie vymastí. Budeš potrebovať 2 kusy s priemerom 26 cm. |
3
Hotovo
|
Cesto vyvaľkaj na tenko, vlož do formy a kraje vydvihni a poprepichuj vidličkou. Korpus daj na 10 minút piecť do rúry. Medzi tým rozdrob syr Feta a zmiešaj s jogurtom, zvyšnými vajíčkami a muškátovým orieškom. Zmes osoľ a okoreň. |
4
Hotovo
|
Predpečený korpus vylož so špenátom a prelej zmesou syra s jogurtom. Daj do rúry až kým syr nebude mať zlatú farbu. Doba pečenia je asi 30 minút. Ak chceš koláč si môžeš ozdobiť kúskami cesta v tvare mriežky a tak dať zapiecť. |