Ingrediencie
Pikantná omeleta s cesnakom
- 4 ks vajce
- 1 ks chilli papričky
- 1/2 cibuľa
- bylinky
- soľ
- čierne korenie
Zemiaková omeleta s oreganom
- 400 g zemiaky
- 6 ks vajce
- 150 g balkánsky syr
- jarná cibuľka
- oregano
- cherry paradajky
- soľ
- čierne korenie
Vaječná omeleta so špenátom
- 500 g špenát
- 400 ml voda
- zväzok medvedí cesnak
- bazalka
- 1 ČL sójová omáčka
- 1 ČL slnečnicový olej
- 8 ks vajce
- morská soľ
- petržlenová vňať
Príprava
Nechce sa ti tráviť čas varením a preto by si bola rada, keby si mala za pár minút niečo hotové. Dnes to nebude problém. Ukážem ti, ako si správne urobíš výborné miešané vajíčka a k tomu si urobíme 3 rôzne recepty na chutné omelety.
Základné zásady prípravy miešaných vajíčok:
- Vajíčka nešľahaj metličkou, ale len jemne vidličkou premiešaj, aby sa spojili.
- Ako prvé vajíčka vylej na panvičku, nechaj stáť pár sekúnd v kľude a až potom začni miešať od kraja ku stredu. Nakoniec už len stačí chvíľu počkať, aby omeleta došla a podávať.
- Omeletu na panvičke neotáčaj.
- Ak ju chceš mať krásne nadýchanú, daj ju s panvicou do rúry.
- Existuje aj možnosť urobiť si omeletu najskôr zo žĺtok a tie potom primiešať ku vyšľahaným bielkom.
Priprav si 2 vajíčka. Rozmiešaj ich a pridaj soľ, čierne korenie. Vlej na panvicu vymastenú olivovým olejom a maslom (mierne vyhriatu). Omeletu prikry pokrievkou a nechaj dôjsť.
Hotovú omeletu naplň ešte teplým špenátom a podávaj s podusenou zeleninkou.
Prajem dobrú chuť!
Kroky
1 Hotovo | Pikantná omeleta s cesnakomVajíčka premiešaj so soľou, čiernym korením a bylinkami (podľa tvojho výberu). Pridaj na drobno nakrájanú chilli papričku a cibuľku s cesnačikom. Zmes nalej na panvičku s rozpusteným maslom, premiešaj a podávaj! |
2 Hotovo | Zemiaková omeleta s oreganomOčisti si zemiaky a nakrájaj ich na tenučké plátky. Zemiakmi vylož formu, buď tortovú, alebo koláčovú. Tú si vymasť maslom. Zemiačky daj do trúby na 180 stupňov (15 minút). Po 15 minútach nalej na zemiačky vajíčkovú zmes a vráť do trúby na 12 až 15 minút. Vaječná zmes je zhotovená z: vajíčok, syra, cibuľky, oregana, paradajok, soli a čierneho korenia. |
3 Hotovo | Vaječná omeleta so špenátomŠpenátové listy umy a odrež spodné konce, ale stonky listov ponechaj. Do hrnca daj 1-1,5 cm vody (400 ml), ktorú nechaj zovrieť. Špenátové listy vlož do hrnca spolu s medvedím cesnakom a prikry, aby listy špenátu rýchlo zmäkli. Ak je špenát a medvedí cesnak takmer hotový pridaj bazalku a soľ. Dus dovtedy, kým sa voda nevyparí. Hneď potom špenátové listy a cesnak rozmixuj na kašu. Dochuť sójovou omáčkou a pridaj aj lyžičku oleja (napr. slnečnicového). |
Napíš, čo si myslíš o tomto RECEPTE