• Zdieľať
  • 2 972 Počet videní
  • 15 minút
  • Porcií 4
  • Stredný

Zdieľaj tento recept s priateľmi:

Použi sociálne siete alebo si skopíruj tento odkaz

Ingrediencie

Kalkulačka porcií
Pikantná omeleta s cesnakom
4 ks vajce
1 ks chilli papričky
1/2 cibuľa
bylinky
soľ
čierne korenie
Zemiaková omeleta s oreganom
400 g zemiaky
6 ks vajce
150 g balkánsky syr
jarná cibuľka
oregano
cherry paradajky
soľ
čierne korenie
Vaječná omeleta so špenátom
500 g špenát
400 ml voda
zväzok medvedí cesnak
bazalka
1 ČL sójová omáčka
1 ČL slnečnicový olej
8 ks vajce
morská soľ
petržlenová vňať
Ako správne urobiť omeletu + 3 RECEPTY z vajíčok

Ako správne urobiť omeletu + 3 RECEPTY z vajíčok

Určite to poznáš. Blíži sa večera a ty nevieš čo narýchlo pripraviť.

Preferencie:

    Ingrediencie

    • Pikantná omeleta s cesnakom

    • Zemiaková omeleta s oreganom

    • Vaječná omeleta so špenátom

    Príprava

    Zdieľať

    Nechce sa ti tráviť čas varením a preto by si bola rada, keby si mala za pár minút niečo hotové. Dnes to nebude problém. Ukážem ti, ako si správne urobíš výborné miešané vajíčka a k tomu si urobíme 3 rôzne recepty na chutné omelety.

    Základné zásady prípravy miešaných vajíčok:

    • Vajíčka nešľahaj metličkou, ale len jemne vidličkou premiešaj, aby sa spojili.
    • Ako prvé vajíčka vylej na panvičku, nechaj stáť pár sekúnd v kľude a až potom začni miešať od kraja ku stredu. Nakoniec už len stačí chvíľu počkať, aby omeleta došla a podávať.
    • Omeletu na panvičke neotáčaj.
    • Ak ju chceš mať krásne nadýchanú, daj ju s panvicou do rúry.
    • Existuje aj možnosť urobiť si omeletu najskôr zo žĺtok a tie potom primiešať ku vyšľahaným bielkom.

    Priprav si 2 vajíčka. Rozmiešaj ich a pridaj soľ, čierne korenie. Vlej na panvicu vymastenú olivovým olejom a maslom (mierne vyhriatu). Omeletu prikry pokrievkou a nechaj dôjsť.

    Hotovú omeletu naplň ešte teplým špenátom a podávaj s podusenou zeleninkou.

    Prajem dobrú chuť!

    Kroky

    1
    Hotovo

    Pikantná omeleta s cesnakom

    Vajíčka premiešaj so soľou, čiernym korením a bylinkami (podľa tvojho výberu). Pridaj na drobno nakrájanú chilli papričku a cibuľku s cesnačikom. Zmes nalej na panvičku s rozpusteným maslom, premiešaj a podávaj!

    2
    Hotovo

    Zemiaková omeleta s oreganom

    Očisti si zemiaky a nakrájaj ich na tenučké plátky. Zemiakmi vylož formu, buď tortovú, alebo koláčovú. Tú si vymasť maslom. Zemiačky daj do trúby na 180 stupňov (15 minút). Po 15 minútach nalej na zemiačky vajíčkovú zmes a vráť do trúby na 12 až 15 minút. Vaječná zmes je zhotovená z: vajíčok, syra, cibuľky, oregana, paradajok, soli a čierneho korenia.

    3
    Hotovo

    Vaječná omeleta so špenátom

    Špenátové listy umy a odrež spodné konce, ale stonky listov ponechaj. Do hrnca daj 1-1,5 cm vody (400 ml), ktorú nechaj zovrieť. Špenátové listy vlož do hrnca spolu s medvedím cesnakom a prikry, aby listy špenátu rýchlo zmäkli. Ak je špenát a medvedí cesnak takmer hotový pridaj bazalku a soľ. Dus dovtedy, kým sa voda nevyparí. Hneď potom špenátové listy a cesnak rozmixuj na kašu. Dochuť sójovou omáčkou a pridaj aj lyžičku oleja (napr. slnečnicového).

    Anna

    Ahojte, volám sa Anna a mám 30 rokov. Som veľmi rada, že môžem byť prostredníctvom mojich receptov súčasťou Akadémie krásy a RECEPTOV na chudnutie. Chcem vám ukázať, že sa dá variť nie len zdravo, ale aj chutne. Riadim sa príslovím: Si to, čo ješ. Verím, že veľa druhov ovocia, zeleniny či bylín má v sebe liečivú silu, čo najlepšie poznali naše staré mamy. Škoda, že v tomto modernom svete na to často zabúdame.

    predchádzajúci
    Zdravé kokosky hotové za pár minút
    ďalší
    Zelerovo-mrkvové zemiakové pyré s čerstvým šalátom
    predchádzajúci
    Zdravé kokosky hotové za pár minút
    ďalší
    Zelerovo-mrkvové zemiakové pyré s čerstvým šalátom

    Napíš, čo si myslíš o tomto RECEPTE