• Zdieľať
  • 1 303 Počet videní
  • 30 minút
  • Porcií 4
  • Stredný

Zdieľaj tento recept s priateľmi:

Použi sociálne siete alebo si skopíruj tento odkaz

Ingrediencie

Kalkulačka porcií
8 ks šampiňón
1 ks pomazánkový syr (Karička, Bambino...)
200 g dusená šunka
7 ks cherry paradajky
1 ks paprika
1 ks cibuľa
jarná cibuľa
5 ks zemiaky
oregano
maslo
soľ
čierne korenie
Šťavnaté šampiňóny so zemiakmi

Šťavnaté šampiňóny so zemiakmi

Určite odporúčam vyskúšať! Milujem tento recept, pretože chuť jedla je naozaj výborná.

Preferencie:

    Ingrediencie

    Príprava

    Zdieľať

    Základ tvoria šampiňóny, z ktorých sa postupne vydlabe vnútro a to sa potom zužitkuje v plnke. Ďalej nezabudnuteľnú chuť tvorí pomazánkový syr a cherry paradajky. V postupe ti ukážem ako na to a verím, že toto jedlo vyskúšaš.

    Kroky

    1
    Hotovo

    Očisti zemiaky a nakrájaj ich na kocky. Ja som pre krajší vzhľad volila hranolčeky. Zemiačky osoľ a daj variť do mäkka. Šampiňóny opláchni a vydlab vnútro. Budeš ich plniť, takže sa snaž, aby ostali vcelku. To čo vydlabeš nakrájaj nadrobno. Cibuľku nasekaj na malé kúsky a daj na panvicu spolu s olivovým olejom. 

    2
    Hotovo

    Postupne pridávaj nakrájanú šunku, papriku, šampiňóny a cherry paradajky. Celú zmes osoľ, okoreň a pridaj oregano. Ak sa jednotlivé suroviny prepoja pridaj tavený syr. Nechaj ho rozpustiť a hneď po rozpustení pridaj vajíčka, ktoré si si rozmiešala so štipkou soli. Celú zmes miešaj. Vznikne ti hmota podobná praženici. Odporúčam ale neurobiť to tuhé. Vypni to zo sporáka keď uvidíš, že zmes je polotuhá.

    3
    Hotovo

    Na vymastený plech maslom vysyp uvarené zemiačiky zmiešané s jarnou cibuľkou a troškou masla. Na nich poukladaj šampiňóny, ktoré naplň pripravenou zmesou.  Mne sa zmes zvýšila, tak som ju využila a vyplnila medzery medzi šampiňónmi.  Pekáč zakry a daj do rúry na 15 minút (200 stupňov), aby sa všetky chute prepojili. Potom odokry a nechaj 10-15 minút zapiecť.

    Anna

    Ahojte, volám sa Anna a mám 30 rokov. Som veľmi rada, že môžem byť prostredníctvom mojich receptov súčasťou Akadémie krásy a RECEPTOV na chudnutie. Chcem vám ukázať, že sa dá variť nie len zdravo, ale aj chutne. Riadim sa príslovím: Si to, čo ješ. Verím, že veľa druhov ovocia, zeleniny či bylín má v sebe liečivú silu, čo najlepšie poznali naše staré mamy. Škoda, že v tomto modernom svete na to často zabúdame.

    predchádzajúci
    Zelerovo-mrkvové zemiakové pyré s čerstvým šalátom
    ďalší
    Krémová cibuľová polievka
    predchádzajúci
    Zelerovo-mrkvové zemiakové pyré s čerstvým šalátom
    ďalší
    Krémová cibuľová polievka

    Napíš, čo si myslíš o tomto RECEPTE