Nezabudni podporiť zdieľaním alebo tlačidlom páči sa mi to.

Zdieľaj tento recept s priateľmi:

Použi sociálne siete alebo si skopíruj tento odkaz

Ingrediencie

Kalkulačka porcií
200 g bazalka
200 g parmezán
citrónová kôra
1/2 citrónová šťava
1 strúčik cesnak
hrsť píniové oriešky
podľa požadovanej hustoty olivový olej panenský
soľ
čierne korenie
Svieže bazalkovo-citrónové pesto hotové za minútku!

Svieže bazalkovo-citrónové pesto hotové za minútku!

Vlastnosti:
  • Bez laktózy
  • Bez lepku
  • Vegetarián
Preferencie:

    Toto pesto budeš milovať! Je ľahké, svieže a zdravé, pretože neobsahuje konzervačné látky.

    • 10
    • Porcií 4
    • Jednoduchý

    Ingrediencie

    Príprava

    Zdieľať

    Môžeš si ho pripraviť doma za minútku a používať ho približne týždeň. Využitie je na tebe, ja odporúčam natrieť ho na lososa alebo encián pri grilovaní, prípadne ho len zmiešaj s celozrnnými cestovami. Ďalšia možnosť je natrieť si ho na špaldové pečivo. Aby bolo svieže, tak som do klasického receptu som pridala šťavu z citrónu a citrónovú kôru.

    Ja som použila Stolný Mixér Catler 8011

    Kroky

    1
    Hotovo

    Priprav si všetky suroviny. Umy si bazalku a citrón, parmezán nakrájaj na menšie kúsky alebo nastrúhaj. Nastrúhaj si kôru z citróna a odšťav ho.

    2
    Hotovo

    Všetky suroviny rozmixuj v mixéri - odporúčam rozmixovať prvé oriešky, parmezán a cesnak, potom pridaj bazalku a ostatné suroviny. Soľ aj čierne korenie pridaj podľa chuti.

    3
    Hotovo

    Teraz si už len vychutnaj tvoje domáce bazalkové pesto. Ak si ho chceš odložiť na neskôr, tak ho daj do nádoby, ktorá sa dá uzavrieť. V chladičke ti vydrží čerstvé cca týždeň.

    DANKA

    predchádzajúci
    Figy s kozím syrom v prosciutte
    ďalší
    Zdravé vegetariánske lasagne s tofu a špenátom
    predchádzajúci
    Figy s kozím syrom v prosciutte
    ďalší
    Zdravé vegetariánske lasagne s tofu a špenátom

    Napíš, čo si myslíš o tomto RECEPTE