Ingrediencie
-
200 g bazalka
-
200 g parmezán
-
citrónová kôra
-
1/2 citrónová šťava
-
1 strúčik cesnak
-
hrsť píniové oriešky
-
podľa požadovanej hustoty olivový olejpanenský
-
soľ
-
čierne korenie
Príprava
Môžeš si ho pripraviť doma za minútku a používať ho približne týždeň. Využitie je na tebe, ja odporúčam natrieť ho na lososa alebo encián pri grilovaní, prípadne ho len zmiešaj s celozrnnými cestovami. Ďalšia možnosť je natrieť si ho na špaldové pečivo. Aby bolo svieže, tak som do klasického receptu som pridala šťavu z citrónu a citrónovú kôru.
Ja som použila Stolný Mixér Catler 8011
Kroky
1
Hotovo
|
Priprav si všetky suroviny. Umy si bazalku a citrón, parmezán nakrájaj na menšie kúsky alebo nastrúhaj. Nastrúhaj si kôru z citróna a odšťav ho. |
2
Hotovo
|
Všetky suroviny rozmixuj v mixéri - odporúčam rozmixovať prvé oriešky, parmezán a cesnak, potom pridaj bazalku a ostatné suroviny. Soľ aj čierne korenie pridaj podľa chuti. |
3
Hotovo
|
Teraz si už len vychutnaj tvoje domáce bazalkové pesto. Ak si ho chceš odložiť na neskôr, tak ho daj do nádoby, ktorá sa dá uzavrieť. V chladičke ti vydrží čerstvé cca týždeň. |