Tvarohová pomazánka s brokolicou

Tvarohová pomazánka s brokolicou

Vlastnosti:
  • Vegetarián
Preferencie:

    Zabudni na klasické tradičné pomazánky. Dnes sa troška pohráme s brokolicou. Je výborná do polievok, v nákype či ako príloha

    • 30 minút
    • Porcií 4
    • Jednoduchý

    Ingrediencie

    Príprava

    Zdieľať

    Pre tie, ktoré sa s brokolicou v pomazánke ešte nestretli, mám naozaj dobrý recept. Jednoduchý a rýchly. Príprava ti nezaberie veľa času. Možno si lámeš hlavu nad tým, čo zdravé pripraviť na raňajky deťom. Odporúčam vyskúšať tvarohovú pomazánku s brokolicou. Dúfam, že im zachutí a ty ju budeš robiť doma častejšie 🙂

    (Visited 1 388 times, 1 visits today)

    Kroky

    1
    Hotovo

    Brokolica si uchová najviac vitamínov, keď sa dusí v pare. Ja odporúčam tento variant. Využívam parný hrniec. Je hotová za 5 minút. Pokiaľ sa ale rozhodneš pre varenie vo vode, určite sa snaž ju nerozvariť.

    2
    Hotovo

    Keď je mäkká, vezmi si vidličku a brokolicu ňou roztlač.

    3
    Hotovo

    Pridaj smotanový syr, tvaroh, jarnú cibuľku pokrájanú na tenké plátky a pretlačený strúčik cesnaku.

    4
    Hotovo

    Všetko spolu poriadne premiešaj. Dochuť soľou a čiernym korením.

    5
    Hotovo

    Pomazánka chutí výborne s celozrnným pečivom a vajíčkom na uvareným na tvrdo. Prajem dobrú chuť!

    6
    Hotovo

    Prečo odporúčam dusenie v pare?

    Ako som už spomenula, zelenina si uchová najviac vitamínov, pretože tie ostávajú v samotnej zelenine. Naopak pri varení sa časť vitamínov vyplaví do vody. Ak vodu nezužitkuješ nap. ako polievku či omáčku, ochudobňuješ sa o vitamíny. Dokonca taká brokolica si dusením uchová až o 60% viac vitamínu C ako pri varení.
    Zelenina či iné potraviny si zachovajú svoju vôňu, tvar, štruktúru i farbu, čo veľa ľudí ocení (napríklad u rýb).
    Ovocie môžeš udusiť zo šupkou a až potom ju olúpať. To opäť zaručí vyšší podiel vitamínov.

    Anna

    Ahojte, volám sa Anna a mám 30 rokov. Som veľmi rada, že môžem byť prostredníctvom mojich receptov súčasťou Akadémie krásy a RECEPTOV na chudnutie. Chcem vám ukázať, že sa dá variť nie len zdravo, ale aj chutne. Riadim sa príslovím: Si to, čo ješ. Verím, že veľa druhov ovocia, zeleniny či bylín má v sebe liečivú silu, čo najlepšie poznali naše staré mamy. Škoda, že v tomto modernom svete na to často zabúdame.

    predchádzajúci
    Nátierka s kozím syrom, chutnými hubami a bylinkami
    ďalší
    Slaný cuketový koláč k obedu
    predchádzajúci
    Nátierka s kozím syrom, chutnými hubami a bylinkami
    ďalší
    Slaný cuketový koláč k obedu

    Napíš, čo si myslíš o tomto RECEPTE