Ingrediencie
-
500 ml zeleninový vývar
-
2 strúčiky cesnak
-
včelí med
-
petržlenová vňať
-
150 ml sójové mliekomôže byť aj ryžové
-
100 ml sójová smotanamôže byť aj ryžová
-
2 PL slnečnicový olej
-
1 ČL citrónová šťava
-
700 g na kocky cuketa
-
1 ks na jemno cibuľa
-
biele korenie
-
morská soľ
Príprava
Pomaly ale isto sa nám začína kaziť počasie a prichádzajú chladné dni. Preto by sme nemali zabúdať na prísun ovocia a zeleniny. Práve v takomto období je to veľmi dôležité. V obchodoch určite nájdeš výbornú cuketu.
Kroky
1
Hotovo
|
Do hrnca daj slnečnicový olej a nechaj ho rozohriať. Po zohriatí pridaj najemno nakrájanú cibuľu. Tú popraž domäkka. |
2
Hotovo
|
Následne pridaj cuketu, ktorú orestuješ zopár minút. |
3
Hotovo
|
Ku cukete a cibuľke pridaj pretlačený cesnak, ktorý zalej vývarom. Polievku var na miernom ohni 10-15 minút. Cuketa musí byť mäkká. |
4
Hotovo
|
Ak máš hotovo, do polievky pridaj sójové mlieko (alebo ryžové) a polievku rozmixuj s ponorným mixérom. |
5
Hotovo
|
Nezabudni osoliť, okoreniť a pridať šťavu z citróna s troškou medu. |
6
Hotovo
|
Polievku daj znova na sporák, pridaj sójovú smotanu a nechaj prejsť varom. |
7
Hotovo
|
Polievku podávaj na tanieri spolu s posekanou petržlenovou vňaťou. |