Nezabudni podporiť zdieľaním alebo tlačidlom páči sa mi to.

Zdieľaj tento recept s priateľmi:

Použi sociálne siete alebo si skopíruj tento odkaz

Ingrediencie

Kalkulačka porcií
1 ks karfiól na ružičky
50 g mozzarella
1 ks vajce
1 ČL morská soľ
1-2 ČL oregano sušené
čierne korenie
Zdravá pizza z karfiolového cesta

Zdravá pizza z karfiolového cesta

Preferencie:

    Počula si už o ceste na pizzu kde základ tvorí karfiol? Ak nie, mám pre teba skvelý recept.

    • 40 minút
    • Porcií 4
    • Stredný

    Ingrediencie

    Príprava

    Zdieľať

    Či už si pizzu urobíš syrovú, zeleninovú, alebo šunkovú je len na tebe. Môžeš sa inšpirovať aj obrázkom, kde sa pizzové cesto upečie, potrie paradajkovým pretlakom v kombinácií s predvarenou zelenou špargľou a na tenko nakrájanou cuketou. Nechá sa ešte chvíľku dopiecť a podáva sa s čerstvými bylinkami.

    Kroky

    1
    Hotovo

    Rúru si daj predhriať na 220 stupňov. Karfiol daj do mixéra a celý ho rozmixuj na maličké kúsky (podobné ryži). Hotový rozmixovaný karfiol daj na panvicu a opeč ho tak, aby bol mäkký. Trvá to približne 8 minút. Ak už je karfiol mäkký a začne chytať hnedastú farbu, trošku ho nechaj vychladnúť. Vlož ho do čistej utierky a vyžmýkaj z neho čo najviac vody. Musí byť čo najviac suchý.

    2
    Hotovo

    Potom už len karfiol zmiešaj s ostatnými ingredienciami, poriadne rukou premiešaj a daj na plech vystlaný papierom na pečenie. Vytvaruj tvar pizze. Je dobré mať kvalitný papier na pečenie, aby sa cesto na papier neprichytilo.

    3
    Hotovo

    Pizzu peč 15 minút dozlatista na 220°C. Potom pizzu vytiahni, potri paradajkovým pretlakom a poukladaj tvoje obľúbené suroviny a daj piecť ešte na 7-9 minút.

    Anna

    Ahojte, volám sa Anna a mám 30 rokov. Som veľmi rada, že môžem byť prostredníctvom mojich receptov súčasťou Akadémie krásy a RECEPTOV na chudnutie. Chcem vám ukázať, že sa dá variť nie len zdravo, ale aj chutne. Riadim sa príslovím: Si to, čo ješ. Verím, že veľa druhov ovocia, zeleniny či bylín má v sebe liečivú silu, čo najlepšie poznali naše staré mamy. Škoda, že v tomto modernom svete na to často zabúdame.

    predchádzajúci
    Chutný zeleninový nákyp s ružičkovým kelom
    ďalší
    Červená paprika plnená quinoou a mozzarellou
    predchádzajúci
    Chutný zeleninový nákyp s ružičkovým kelom
    ďalší
    Červená paprika plnená quinoou a mozzarellou

    Napíš, čo si myslíš o tomto RECEPTE