• Zdieľať
  • 4 805 Počet videní
  • 60 minút
  • Porcií 4
  • Stredný

Zdieľaj tento recept s priateľmi:

Použi sociálne siete alebo si skopíruj tento odkaz

Ingrediencie

Kalkulačka porcií
1 ks baklažán
1 ks cuketa
2 ks červená cibuľa
2 ks paprika biela + červená
3 vňatky jarná cibuľka
5 strúčikov cesnak
3 ks paradajka
olivový olej
hrsť tymián
3 stopky rozmarín
soľ
čierne korenie
Zeleninové ratatouille

Zeleninové ratatouille

Poznáš pečené zeleninové ratatouille? Ak nie, mám pre teba výborný recept.

Preferencie:

    Ingrediencie

    Príprava

    Zdieľať

    Pravdou je, že pri čistení a krájaní zeleniny stráviš viac času, no stojí to za to. Odplatou za to bude skvelá chuť a vôňa upečenej zeleniny. Či už ju budeš jesť ako hlavné jedlo, alebo ako prílohu je už na tebe.

    Kroky

    1
    Hotovo

    Paradajky (3 kusy) narež do kríža a spar. Po sparení ich pekne olúp a nakrájaj nadrobno. Paradajky premiešaj s nakrájanou jarnou cibuľkou. Celé to osoľ, okoreň a pridaj 3 lyžice olivového oleja. Túto paradajkovú zmes nalej na spodok zapekacej misy.

    2
    Hotovo

    Baklažán a cuketu nakrájaj na tenké kolieska. Baklažán osoľ a nechaj chvíľku vypotiť. Za ten čas nakrájaj na tenké plátky cibuľu a cesnak, a na prúžky papriky. 

    3
    Hotovo

    Baklažán opláchni, osuš a všetku zeleninu naukladaj na paradajkový základ. Zeleninu osoľ, zasyp tymianom a rozmarínom, pokvapkaj olejom a daj pod alobal.

    4
    Hotovo

    Peč 40 minút pri 180 stupňoch, potom zeleninu odkry a nechaj 15 minút dopiecť na 160 stupňoch.

    Anna

    Ahojte, volám sa Anna a mám 30 rokov. Som veľmi rada, že môžem byť prostredníctvom mojich receptov súčasťou Akadémie krásy a RECEPTOV na chudnutie. Chcem vám ukázať, že sa dá variť nie len zdravo, ale aj chutne. Riadim sa príslovím: Si to, čo ješ. Verím, že veľa druhov ovocia, zeleniny či bylín má v sebe liečivú silu, čo najlepšie poznali naše staré mamy. Škoda, že v tomto modernom svete na to často zabúdame.

    predchádzajúci
    Zdravý recept na chipsy z červenej repy
    ďalší
    Grilovaný baklažán s mozzarellou a cherry paradajkami
    predchádzajúci
    Zdravý recept na chipsy z červenej repy
    ďalší
    Grilovaný baklažán s mozzarellou a cherry paradajkami

    Pridaj Svoj Komentár